Κανελόνια με κιμά

Κανελόνια με κιμά

Μια συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο, λαχταριστό και χορταστικό φαγητό, αγαπημένο από όλη την οικογένεια. Κανελόνια με κιμά…

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 600 γρ.  κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια ξερά (τριμμένα)
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 3 κ.σ. κοφτές ντοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο
  • 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο (μαργαρίνη)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το 1 κρεμμύδι και τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς να μη σβολιάσει. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγο νερό και αφήνουμε το κιμά να σιγοβράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του.
  2.  Κατεβάζουμε το κιμά από τη φωτιά, και μόλις μισοκρυώσει, προσθέτουμε τη παρμεζάνα, τα αυγά χτυπημένα, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη φρυγανιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  3. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε και τη σάλτσα ντομάτας. Τσιγαρίζουμε σε λάδι το δεύτερο κρεμμύδι, προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, 1 κ.σ. ντοματοπελτέ λίγη ζάχαρη, 1-2 κ.σ. βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό  και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
  4. Βουτυρώνουμε με 1 κ.σ. βούτυρο ένα πυρέξ διαστάσεων 24 Χ 38 εκ. περίπου και καλύπτουμε τη βάση με το 1/3 της έτοιμης σάλτσας.
  5. Με ένα μικρό κουταλάκι, γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα του κιμά και τα βάζουμε στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο. Τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό στους 190 βαθμούς για 25-30 λ περίπου. [Μπορείτε να τα αφήσετε και 20 λ ανάλογα πόσο “αλ τέντε” θέλετε το ζυμαρικό].
  6. Ξεσκεπάζουμε από το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά περίπου,  μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε τα κανελόνια μας ζεστά.

Cannelloni de frango

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κανελόνια με κιμά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.