Καλτσόνε με γέμιση φέτας και ντομάτας

Καλτσόνε με γέμιση φέτας και ντομάτας

Υπέροχα Καλτσόνε με γέμιση τυριού κρέμας, φέτας και ντομάτας. Υπέροχο σνακ για το σπίτι, το σχολείο, το γραφείο αλλά και ορεκτικό στο γεύμα ή ελαφρύ δείπνο με μια ωραία σαλάτα. Όπως και να το φάτε το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσετε. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη ζύμη καλτσόνε:
  • 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 35 γρ. γάλα σε σκόνη
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ξηρή μαγιά
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 55 ml χλιαρό νερό
  • 140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για τη γέμιση τυριών ντομάτας:
  • 400 γρ. τυρί κρέμα light
  • 90 γρ φέτα τριμμένη
  • 1½ κ.σ. γάλα
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 1 ½ κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1 ½ κ.γ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη ή 2 μικρές ντομάτες, κομμένη σε φέτες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη ζύμη καλτσόνε: Τοποθετείτε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα για 5 λ. Αυξάνετε τη ταχύτητα στο μέτριο και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 10 λ.
  2. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, τη τοποθετείτε σε μπολ και την αφήνετε για 1 ώρα στην άκρη να “ξεκουραστεί”. Στη συνέχεια σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες ή και για όλο το βράδυ.
  3. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά όλα τα υλικά για τη γέμιση εκτός από τη ντομάτα. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Αφαιρείτε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζετε σε 5-6 ισομερείς μπάλες ανάλογα με το πόσο μεγάλα θέλετε να είναι τα καλτσόνε.
  4. Τοποθετείτε τις μπάλες (μια τη φορά) σε αλευρωμένο πάγκο και τις ανοίγετε με πλάστη σε ένα μεγάλο στρογγυλό “φύλλο”. Στρώνετε κάθετα, στο μισό μέρος του κάθε “φύλλου” 3 κ.σ. γέμιση τυριών και από πάνω τοποθετείτε 2 φέτες ντομάτας (βλέπε φωτογραφία πιο κάτω). Σκεπάζετε τη γέμιση με το άλλο μισό μέρος της ζύμης και σφραγίζετε καλά τις άκρες. 
  5. Μεταφέρετε τα καλτσόνε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ. Στη συνέχεια, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 175 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 λ περίπου. Αν δείτε να “παίρνουν” χρώμα πολύ γρήγορα, καλύψτε το επάνω μέρος, χαλαρά, με ένα αλουμινόχαρτο, μέχρι να ψηθούν. Αφαιρείτε τα καλτσόνε από το φούρνο, τα αφήνετε στο ταψί για 5 λ να “σταθούν” και μετά σερβίρετε.

1

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Καλτσόνε με γέμιση φέτας και ντομάτας

 

Ένα Σχόλιο

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.