Καλτσόνε με κοτόπουλο σε φρέσκια ζύμη πίτσας

Καλτσόνε με κοτόπουλο σε φρέσκια ζύμη πίτσας

Λαχταριστά, ατομικά καλτσόνε με γέμιση κοτόπουλο, σκόρδο και τυριά. Εκμεταλλευτείτε το κοτόπουλο που σας περίσσεψε και απολαύστε ένα πεντανόστιμο ορεκτικό ή σνάκ… φτιάχνοντας υπέροχα καλτσόνε με αυτή τη πολύ εύκολη συνταγή (βασική ιδέα προσαρμοσμένη από εδώ) για όλους εσάς που αγαπάτε τη ζύμη πίτσας. 

Υλικά συνταγής

  • 1 (400 γρ.) φρέσκια ζύμη για πίτσα (Pillsbury, Κανάκη ή άλλη επιλογής σας)
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί ρικότα ή ανθότυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα (¼ + ¼ φλ. χωριστά)
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο 
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ψημένο κοτόπουλο σούβλας, αρκετά ψικολομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας μαρινάρα για ζυμαρικά έτοιμη (ή ½ δόση σπιτική συνταγή εδώ)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  2. Μεταφέρετε τη φρέσκια ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και τη χωρίζετε σε 4 ίσα μέρη. Πλάθετε σε μπάλα το κάθε ένα μέρος και με τη βοήθεια εντός πλάστη ανοίγετε τις μπάλες σε στρογγυλά φύλλα ζύμης διαμέτρου 18-20 εκ. περίπου. 
  3. Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετείτε το τριμμένο ανθότυρο ή ρικότα, το 1/4 τριμμένης παρμεζάνας, το σκόρδο, το σχοινόπρασο, 1/2 κ.σ. αλάτι και 1/4 κ.σ. πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτετε και το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί. 
  4. Αλείφετε με 1 κ.γ. σάλτσα ντομάτας μαρινάρα το μισό μέρος κάθε κυκλικής ζύμης πίτσας. Μοιράζετε το μείγμα κοτόπουλου-τυριών ισομερώς και το απλώνετε ομοιόμορφα στα 4 πιτάκια πάνω από τη σάλτσα, φροντίζοντας να αφήσετε περιθώριο 2 εκ. περίπου περιμετρικά. Πασπαλίζετε ισομερώς από πάνω τη τριμμένη μοτσαρέλα.
  5. Διπλώνετε, το επάνω μέρος της ζύμης, σκεπάζοντας το μείγμα και δημιουργώντας ένα ημικύκλιο. Βρέχετε με λίγο νερό τα 2 εκ. ζύμης που αφήσατε κενά περιμετρικά και τα κλείνετε πιέζοντάς καλά με τα δάχτυλά σας, ώστε να “φυλακίσετε” καλά μέσα τη γέμιση.
  6. Το ποθετείτε τα 4 καλτσόνε σας μέσα στο ταψί με τη λαδόκολλα, βουρτσίζετε την επιφάνεια τους με το λιωμένο βούτυρο και από πάνω τα πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ¼ φλ. τριμμένης παρμεζάνας. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη και πάρει ένα χρυσό χρώμα.
  7. Τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας για ντιπ. 

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Καλτσόνε με κοτόπουλο σε φρέσκια ζύμη πίτσας