Αναρτήθηκε στις 21/03/2017 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Πίτες, Συνταγές, Συνταγές για παιδιά
Καλτσόνε με κοτόπουλο σε φρέσκια ζύμη πίτσας
Λαχταριστά, ατομικά καλτσόνε με γέμιση κοτόπουλο, σκόρδο και τυριά. Εκμεταλλευτείτε το κοτόπουλο που σας περίσσεψε και απολαύστε ένα πεντανόστιμο ορεκτικό ή σνάκ… φτιάχνοντας υπέροχα καλτσόνε με αυτή τη πολύ εύκολη συνταγή (βασική ιδέα προσαρμοσμένη από εδώ) για όλους εσάς που αγαπάτε τη ζύμη πίτσας.
Υλικά συνταγής
- 1 (400 γρ.) φρέσκια ζύμη για πίτσα (Pillsbury, Κανάκη ή άλλη επιλογής σας)
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί ρικότα ή ανθότυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα (¼ + ¼ φλ. χωριστά)
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
- αλάτι πιπέρι
- 1 ½ φλ. τσαγιού ψημένο κοτόπουλο σούβλας, αρκετά ψικολομμένο
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας μαρινάρα για ζυμαρικά έτοιμη (ή ½ δόση σπιτική συνταγή εδώ)
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Μεταφέρετε τη φρέσκια ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και τη χωρίζετε σε 4 ίσα μέρη. Πλάθετε σε μπάλα το κάθε ένα μέρος και με τη βοήθεια εντός πλάστη ανοίγετε τις μπάλες σε στρογγυλά φύλλα ζύμης διαμέτρου 18-20 εκ. περίπου.
- Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετείτε το τριμμένο ανθότυρο ή ρικότα, το 1/4 τριμμένης παρμεζάνας, το σκόρδο, το σχοινόπρασο, 1/2 κ.σ. αλάτι και 1/4 κ.σ. πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτετε και το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Αλείφετε με 1 κ.γ. σάλτσα ντομάτας μαρινάρα το μισό μέρος κάθε κυκλικής ζύμης πίτσας. Μοιράζετε το μείγμα κοτόπουλου-τυριών ισομερώς και το απλώνετε ομοιόμορφα στα 4 πιτάκια πάνω από τη σάλτσα, φροντίζοντας να αφήσετε περιθώριο 2 εκ. περίπου περιμετρικά. Πασπαλίζετε ισομερώς από πάνω τη τριμμένη μοτσαρέλα.
- Διπλώνετε, το επάνω μέρος της ζύμης, σκεπάζοντας το μείγμα και δημιουργώντας ένα ημικύκλιο. Βρέχετε με λίγο νερό τα 2 εκ. ζύμης που αφήσατε κενά περιμετρικά και τα κλείνετε πιέζοντάς καλά με τα δάχτυλά σας, ώστε να “φυλακίσετε” καλά μέσα τη γέμιση.
- Το ποθετείτε τα 4 καλτσόνε σας μέσα στο ταψί με τη λαδόκολλα, βουρτσίζετε την επιφάνεια τους με το λιωμένο βούτυρο και από πάνω τα πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ¼ φλ. τριμμένης παρμεζάνας. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη και πάρει ένα χρυσό χρώμα.
- Τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας για ντιπ.

21/03/2017
Sintayes.gr,
Συνταγή: Καλτσόνε με κοτόπουλο σε φρέσκια ζύμη πίτσας