Καλαμποκόψωμο

Καλαμποκόψωμο

Καλαμποκόψωμο. Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας πετανόστιμο ψωμί και να το απολαύσετε ζεστό και αφράτο με το μέλι και τη μαρμελάδα σας ή με το κυρίως πιάτο σας.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 21 γρ. μαγιά σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 400 ml νερό χλιαρό
  • 80 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Διαλύετε στο χλιαρό νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη και την αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά.
  2. Σε μεγάλο μπολ, βάζετε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι, το ανακατεύετε και ανοίγετε μια λακούβα στη μέση. Ρίχνετε μέσα στη λακούβα το μείγμα μαγιάς ζάχαρης, το αυγό, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνετε με τα χέρια ή το ειδικό εξάρτημα του μίξερ “γάντζο” μέχρι να έχετε μια ενιαία και μαλακή ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή προσθέτετε λίγο νερό ακόμα, αν είναι αραιή προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμα.
  3. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε σε ζεστό σημείο να “ξεκουραστεί” και να φουσκώσει για 30 λεπτά. Μετά τα 30 λεπτά πλάθετε  2 στρογγυλές ή 3 μακρόστενες φρατζόλες και τις τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνετε άλλα 20 λεπτά να φουσκώσουν.
  4. Ψήνετε σε προσθερμασμένο φούρνο στους στους 175°C για 30-40 λεπτά.

 

http://alevri.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Καλαμποκόψωμο

 

4 Σχόλια

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.