Καλαμαράκια στο τηγάνι με υπέροχη σάλτσα της στιγμής

Καλαμαράκια στο τηγάνι με υπέροχη σάλτσα της στιγμής

Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για υπέροχα καλαμαράκια τηγανητά γαρνιρισμένα με πικάντικη σάλτσα στην οποία θα τα αφήσετε να μαριναριστούν πριν τα σερβίρετε. Τέλειος μεζές ή νόστιμο ορεκτικό για όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. μικρά καλαμάρια
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (ή και γλυκιά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεκινάτε με τη σάλτσα που θα “μαρινάρετε” αφού τηγανίζετε τα καλαμαράκια: Τοποθετείτε σε ένα μπολ 6 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύδι, το πολτοποιημένο σκόρδο, τη καπνιστή πάπρικα, το μαϊντανό αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Πλένετε τα καλαμαράκια τα κόβετε σε ροδέλες ή κάθετα και μετά σε κομμάτια και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα τηγανίζετε ανακατεύοντας για 40 δευτερόλεπτα. 
  3. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και τα τοποθετείτε σε μπολ σερβιρίσματος και τα περιχύνετε αμέσως όσο είναι καυτά με τη σάλτσα που έχετε ήδη έτοιμη και τα ανακατεύετε καλά. Τα αφήνετε να “πιούν” τη σάλτσα και να “μαριναριστούν” μέσα σε αυτή για 20-30 λ.
  4. Τα σερβίρετε ως μεζέ με το ουζάκι ή τη μπυρίτσα σας, ή ως ορεκτικό ή ακόμα και σαν ελαφρύ δείπνο με φρέσκο ψωμί και πράσινη σαλάτα.

Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καλαμαράκια με μικρές σουπιές.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Καλαμαράκια στο τηγάνι με υπέροχη σάλτσα της στιγμής