Αναρτήθηκε στις 17/12/2014 σε Κυρίως πιάτα, Νηστίσιμα, Συνταγές, Ψάρι - Θαλασσινά
Καλαμαράκια στο Αλκοόλ με Ταλιατέλες
Ένα πεντανόστιμο νηστίσιμο φαγητό για όλη την οικογένεια. Ένα χορταστικό, με απλά υλικά φαγητό, μια συνταγή για να απολαύστε όλοι ένα γευστικότατο αποτέλεσμα.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα από το κοκαλάκι τους και κομμένα σε χονδρές ροδέλες
- 1/2 κιλό άσπρες ταλιατέλες
- 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
- 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα ή τριμμένα
- 4-5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 3-4 κόκκινες καφτερές πιπερίτσες [προαιρετικά]
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
- Αλάτι – Πιπέρι
- Λίγο μαϊντανό για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι και τσιγαρίζω ελαφρά τα καλαμαράκια, τα κρεμμύδια, τις πιπερίτσες [αν το θέλετε καυτερό]. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο νερό, το κρασί, το κονιάκ, τις ντομάτες, το πελτέ και τη ζάχαρη.
- Αφήνουμε τα καλαμάρια να βράσουν σε χαμηλή φωτιά και αν χρειασθεί προσθέτω λίγο νερό ακόμα. Μόλις πήξει η σάλτσα κατεβάζω το φαγητό.
- Εν” το μεταξύ έχουμε βράσει τις ταλιατέλες τις έχουμε σουρώσει και βουτυρώσει.
- Βάζουμε τις ταλιατέλες σε μια πιατέλα περιχύνουμε με τα καλαμαράκια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
- Σε περίπτωση που θέλουμε να βάλουμε μέσα στη κατσαρόλα μας με τα καλαμαράκια τις ταλιατέλες, δεν πήζουμε τελείως τη σάλτσα αλλά αφήνουμε λίγο ζωμό, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτα.
17/12/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Καλαμαράκια στο Αλκοόλ με Ταλιατέλες