Ιταλικά κεφτεδάκια με μακαρόνια και ντοματίνια

Ιταλικά κεφτεδάκια με μακαρόνια και ντοματίνια

Υπέροχα Ιταλικά κεφτεδάκια με μοσχαρίσιο κιμά και λαχανικά όπως καρότα και κολοκυθάκιαμε μακαρόνια και ντοματίνια αρωματισμένα με σκόρδο και βασιλικό. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο πιάτο για το οικογενειακό τραπέζι σας. 

Υλικά συνταγής

  • 1 μικρό κολοκυθάκι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 μικρό καρότο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 ½ κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψίχα ψωμιού, στεγνή 2 ημερών, θρυμματισμένη στο μούλτι 
  • 1 αυγό
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 300 γρ. σπαγγέτι 
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα 
  • 500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο + φύλλα ολόκληρα επιπλέον για γαρνίρισμα
  • αλάτι πιπέρι
  • παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τρίβετε το κολοκυθάκι και τα καρότο, τα στύβετε με τα χέρια σας να φύγουν τα πολλά υγρά, τα “ταμπονάρετε” με απορροφητικό χαρτί και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το κιμά, το κρεμμύδι με τα υγρά του, το ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό, το αυγό, το ψωμί, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Ζυμώνετε πολύ καλά το μείγμα για να ενσωματωθούν τα υλικά και οι γεύσεις. Πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο.
  2. Βάζετε, σε μπόλικο, αλατισμένο κοχλαστό νερό, το σπαγγέτι να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν θα είναι έτοιμο το στραγγίζετε.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το κεφτεδάκια, σε παρτίδες, για 5 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο πιάτο.
  4. Προσθέτετε στο ζεστό τηγάνι τις υπόλοιπες 2 σκελίδες σκόρδο και ανακατεύετε για 20-30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτετε τα ντοματίνια, τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  5. Προσθέτετε στο τηγάνι τα κεφτεδάκια και τη 1 κ.σ. βασιλικό και τα τηγανίζετε μαζί με τα ντοματίνια για 5 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν τα κεφτεδάκια μέχρι μέσα και μαλακώσουν τα ντοματίνια. Σερβίρετε τα μακαρόνια, μαζί με τα κεφτεδάκια και ντοματίνια, τα πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο και τα ολόκληρα φύλλα βασιλικού.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ιταλικά κεφτεδάκια με μακαρόνια και ντοματίνια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.