Ισπανική ψαρόπιτα

Ισπανική ψαρόπιτα

Ισπανική Ψαρόπιττα. Μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη συνταγή για να γευτείτε το ψάρι σε άλλη εκδοχή. Μια εύκολη συνταγή που μας έστειλε ο φίλος μας Βασίλης Βέκιος για να απολαύσετε σαν ορεκτικό ή και σαν κυρίως γεύμα μια πεντανόστιμη και υγιεινή πίτα. 

Υλικά συνταγής

  • 700 γρ. ψάρι φιλέτο κομμένο σε κομματάκια [μπακαλιάρο, σολωμό, τόνο, γλώσσα]
  • 200 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι σε κομμάτια 
  • 100 γρ. αντζούγιες 
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 6-8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 4 αυγά βρασμένα σφιχτά ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο [ ΟΧΙ αλάτι κατά προτίμηση λόγω των αντζούγιων]
  • μια πρέζα ρίγανη
  • 2 φύλλα σφολιάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε σε τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτετε τα κομματάκια ντομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 5 λ περίπου.
  2. Προσθέτετε το ψάρι σε κομμάτια, τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 10 περίπου λ. Προσθέτετε το αυγό και τις ελιές σε κομμάτια, ανακατεύετε, κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα στην άκρη να κρυώνει.
  3. Λαδώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε το 1 φύλλο σφολιάτας. Στρώνετε το μείγμα και το σκεπάζετε με το άλλο φύλο, φροντίζοντας να “κλείσετε” καλά τη πίτα περιμετρικά. Τρυπάτε με ένα πιρούνι, την επάνω σφολιάτα σε αρκετά σημεία για να μη φουσκώσει, την αλείφετε με λάδι και τη ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 40-45 λ. 

692xNxempanada-cerdo.jpg.pagespeed.ic.1Rd16vhwNA

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ισπανική ψαρόπιτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.