
Υπέροχο σιροπιασμένο σάντουϊτς με Nutella και μπανάνες
Ένα υπέροχο πρωϊνό για όλη την οικογένεια. Μια συνταγή για γεμιστό ψωμί με Nutella και μπανάνες τηγανισμένο σε μείγμα κρέμας γάλακτος και αβγών, περιχυμένο με σιρόπι σφενδάμου ή σοκολάτας. Απλά υπέροχο.
Υλικά συνταγής
- 8 φέτες ψωμί [2,5 εκ. περίπου η μία]
- ¼ φλ. τσαγιού Nutella
- 2 μπανάνες, κομμένα σε φέτες, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
- ¾ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 4 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- Βούτυρο [φυτική μαργαρίνη] για το τηγάνισμα
- σιρόπι σφενδάμου, ή σοκολάτας ή μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
-
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε 4 φέτες ψωμιού 5 εκ. περίπου [χρησιμοποιείστε και το μπαγιάτικο ψωμί σας] και μετά κόψτε μια εσωτερική τσέπη κάθε φέτα ψωμί προσέχοντας να μην χωρίσει το ψωμί σε δύο φέτες [8 φέτες συνολικά].
-
Απλώστε ένα τμήμα της Nutella μέσα σε κάθε “τσέπη” και στη συνέχεια βάλτε ένα στρώμα μπανάνας.
-
Βάζετε μια καλή ποσότητα βιτάμ σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά.
-
Εν” τω μεταξύ, σε ένα μπολ, χτυπήστε με αβγογδάρτη τη κρέμα γάλακτος, τα αβγά, τη κανέλα και τη ζάχαρη. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά βυθίστε τις γεμάτες φέτες ψωμί μέσα στο μείγμα εξασφαλίζοντας ότι το ψωμί είναι πλήρως εμποτισμένο σε όλες τις πλευρές. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φέτες.
-
Τηγανίζουμε σταδιακά τις μουλιασμένες φέτες του ψωμιού μέχρι το μείγμα των αβγών να είναι πλήρως μαγειρεμένο, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Συμπληρώστε το γαλλικό τοστ με επιπλέον φέτες μπανάνας και σερβίρετε ζεστό περιχύνοτάς το με σιρόπι σφενδάμου ή σοκολάτας.
Πηγή: http://www.justataste.com/2012/02/banana-and-nutella-stuffed-french-toast/
Sintayes.gr,