Υπέροχο Semifreddo Espresso σοκολάτας

Υπέροχο Semifreddo Espresso σοκολάτας

Μια συνταγή για ένα υπέροχο Semifredo espresso σοκολάτας. Ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα με γέμιση κρέμας τυριού που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την φανταστική γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού μπισκότα σοκολάτας *
  • 3 κ.σ. βιτάμ λιωμένο
  • Για το semifreddo:
  • 80 γρ. εσπρέσο
  • 4 μεγάλα αυγά [χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια]
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη + 2 κ.σ. επιπλέον ζάχαρη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. ρούμι [προαιρετικά]
  • 110 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 450 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή τύπου Philadelphia
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και στρώνετε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 22 εκ.
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί και το στρώνετε στη βάση του ταψιού. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10′.
  3. Για τo semifreddo: Βάζετε σε μπεν μαζί, μέσα στο μπολ, τους κρόκους των αυγών με τις 2 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα ανοιχτό κίτρινο και παχύ. Προσθέστε το εσπρέσο το ρούμι και τη βανίλια και συνεχίστε το ανακάτεμα στο μπεν μαρί μέχρι το μείγμα να γίνει “παχύ” και αφρώδες.
  4. Κατεβάζετε το μείγμα από το μπεν μαρί και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του νερού που βράζει. Προσθέτετε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα.
  5. Σε μπολ βάζετε στο μπεν μαρί τα ασπράδια με το 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη και ανακατεύετε ζωηρά για 30 δευτερόλεπτα περίπου μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η ζάχαρη. Αμέσως μετά χτυπάτε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει μια πηχτή μαρέγκα. **
  6. Σε άλλο μπολ χτυπάτε στο μίξερ μαζί το μαλακό τυρί και τη κρέμα γάλακτος και μόλις ενσωματωθούν προσθέτετε και το μείγμα σοκολάτας. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και αφρατέψει. Αφήνετε το μίξερ και αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, με κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω.
  7. Απλώνετε το μείγμα στο ταψάκι πάνω στη ψημένη βάση μπισκότου και αφήνετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί. Γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας και φρούτα εποχής, ή ξηρούς καρπούς.

* Σοκολατένια μπισκότα τύπου Πτι Μπερ ή cookies σοκολάτας.

** Η διαδικασία του “ψησίματος” των ασπραδιών σε μπεν μαρί, συστήνεται σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε ωμά τα αυγά σε γλυκό. Διαφορετικά μπορείτε να παραλείψετε τη διαδικασία μπεν μαρί και να χτυπήσετε απ” ευθείας τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε πηχτή μαρέγκα.

9dc22647d17a7d29a3d5c2ad9daef0a8

Πηγή:http://userealbutter.com/

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Υπέροχο Semifreddo Espresso σοκολάτας

 

Ένα Σχόλιο

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.