Αναρτήθηκε στις 31/08/2014 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Υπέροχο πανεύκολο τιραμισού με σαβαγιάρ
Υπέροχο πανεύκολο τιραμισού με σαβαγιάρ. Μια εύκολη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρουπου αξίζει το κόπο να δοκιμάσετε!
Υλικά συνταγής
- 300-400 γρ. έτοιμα σαβαγιάρ
- 500 γρ. μαλακό τυρί mascarpone ή τύπου Philadelphia
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 ασπράδια αυγού
- 4 κρόκοι αυγού
- 250 γρ. γάλα
- 1 φλιτζάνι του καφέ δυνατό espresso ή 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
- 70 γρ. κονιάκ ή κρασί
- κακάο
Εκτέλεση συνταγής
- Σ” ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη άχνη καλά και προσθέτουμε και το μαλακό τυρί.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και ενώνουμε με την κρέμα σιγά σιγά.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τον καφέ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε σκεύος. Ρίχνουμε το κρασί ή το κονιάκ και βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα.
- Τα τοποθετούμε σ’ ένα επίπεδο ταψί ή πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσουμε την επιφάνεια. Αδειάζουμε όλη τη κρέμα πάνω από αυτά και καλύπτουμε τη κρέμα με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ με τον ίδιο τρόπο ή βάζετε τη μισή κρέμα τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και στο τέλος την υπόλοιπη κρέμα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες. Σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με τα κακάο. Το γλυκό αυτό είναι προτιμότερο να καταναλωθεί σε 2-3 ημέρες.

31/08/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Υπέροχο πανεύκολο τιραμισού με σαβαγιάρ