Αναρτήθηκε στις 25/05/2020 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Υπέροχο παγωτό παρφέ σοκολάτας
Παγωτό παρφέ σοκολάτας. Η πλούσια και απερίγραπτη γεύση του θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή για το κόπο σας. Μια συνταγή για παγωτό παρφέ σοκολάτας που είναι αρκετά εύκολη στην εκτέλεσή της και δεν απαιτεί τη χρήση παγωτομηχανής! Δεν απαιτούνται επίσης ενδιάμεσα χτυπήματα/ανακατέματα κατά τη διάρκεια του παγώματος καθώς δεν δημιουργούνται κρυστάλλοι! Επιπρόσθετα το παγωτό δεν περιέχει καθόλου αυγά!
Υλικά συνταγής
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
- 700 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36%, καλά παγωμένη στο ψυγείο
- 100 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 200 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια ή σταγόνες κουβερτούρας
- 100 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
- 1/2 κ.σ. nes cafe στιγμής (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. κονιάκ/μπράντι/λικέρ (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε το φρέσκο γάλα και τη κουβερτούρα, σε μια κατσαρολίτσα, στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Μόλις λιώσει και ομογενοποιηθεί με το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, τη κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε το κονιάκ και το νες καφέ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λ ακόμα. Τη μεταφέρουμε σε μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
- Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το μείγμα γάλακτος-κουβερτούρας στο μπλέντερ και χτυπάμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από 6-8 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση. Υπενθυμίζεται ότι δεν χρειάζεται να βγάλουμε το παγωτό ενδιάμεσα και να το ανακατέψουμε καθώς δεν κρυσταλιάζει!

Πηγή: icecream.turborecipes.com
25/05/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Υπέροχο παγωτό παρφέ σοκολάτας