Υπέροχο κυματιστό και κρεμώδες σοκολατένιο cheesecake

Υπέροχο κυματιστό και κρεμώδες σοκολατένιο cheesecake

Μια συνταγή για ένα υπέροχο, κυματιστό και κρεμώδες σοκολατένιο cheesecake. Απολαύστε το με την οικογένειά σας αλλά και τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • 140 γρ. μπισκότα βουτύρου τύπου Μιράντα
  • 1/4 φλ. τσαγιού βραστό νερό
  • 2 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 750 γρ. ανθότυρο
  • 130 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική, ψιλή
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά + 1 ασπράδι αυγού
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε και στρώνετε χαρτί ψησίματος, που να προεξέχει 2 εκ. περιμετρικά, ένα ταψί τουλάχιστον 3,5 εκ. βάθους, διαστάσεων βάσης 16 x 26 εκ. περίπου. Στρώνετε στο ταψί μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο [θα χρειαστείτε 140 γρ. περίπου] φροντίζοντας να καλυφθεί καλά όλη η βάση του ταψιού. 
  2. Σε ένα μπολ βάζετε το βραστό νερό και το κακάο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά. Το αφήνετε στην άκρη για 5 λ να κρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Εν” τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς. 
  3. Σε ένα μπολ βάζετε το ανθότυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ καλά μέχρι να έχετε μια αφράτο, κρεμώδες μείγμα.
  4. Σε μπολάκι χτυπάτε καλά τα δύο αυγά και το ασπράδι αυγού. Προσθέτετε σταδιακά τα χτυπημένα αυγά στο μείγμα τυριών, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το γιαούρτι και το κορν φλάουερ και χτυπάτε για 1/2 λ ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μοιράζετε το έτοιμο μείγμα τυριών ισομερώς σε δύο μπολ.
  5. Ρίχνετε το χλιαρό πλέον μείγμα κακάο στο ένα μπολ με το μισό μείγμα τυριών και ανακατεύετε ζωηρά με κουτάλι ή το χτυπάτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Στρώνετε το μισό σοκολατένιο μείγμα κακάου-τυριών στο ταψί πάνω από τα μπισκότα βάσης.
  6. Ρίχνετε με ένα μεγάλο κουτάλι τα 2/3 του απλού, άσπρου μείγματος τυριών, πάνω από το σοκολατένιο μείγμα. Με ένα μαχαίρι στροβιλίζετε τα δύο μείγματα μαζί να κάνουν κύματα. Στρώνετε από πάνω με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα.
  7. Τέλος ρίχνετε από πάνω κουταλιές με το υπόλοιπο, άσπρο μείγμα τυριών και πάλι με ένα μαχαίρι στροβιλίζετε τα δύο μείγματα μαζί, ή ανακινείτε αριστερά δεξιά το ταψί για να δημιουργηθεί κυματοειδές αποτέλεσμα. Χτυπάτε το ταψί κάθετα πάνω στο πάγκο εργασίας σας για να “ισιώσει” η επιφάνειά του.
  8. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ μέχρι να πήξει. Το κέντρο του cheesecake θα εξακολουθεί να είναι ελαφρώς “ταλαντευόμενο”. Σβήνετε το φούρνο, μισο-ανοίγετε τη πόρτα του φούρνου, χωρίς να βγάλετε το γλυκό σας και αφήστε το έτσι να κρυώσει εντελώς. Μετά το αφήνετε για 3-4 ώρες περίπου στο ψυγείο, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

taste.com.au



Sintayes.gr,

Συνταγή: Υπέροχο κυματιστό και κρεμώδες σοκολατένιο cheesecake