Υπέροχο κέικ με γιαούρτι και μύρτιλα

Υπέροχο κέικ με γιαούρτι και μύρτιλα

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο υγρό κέικ με γιαούρτι με μύρτιλα. Απολαύστε το, μικροί και μεγάλοι, όλες τις ώρες. 

Υλικά συνταγής

  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού που φουσκώνει μόνο του
  • 3/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι βανίλια
  • 1 φλ. τσαγιού μύρτιλα κατεψυγμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με περίμετρο βάσης 20 εκ. και στρώνετε χαρτί ψησίματος στη βάση του και τα τοιχώματα. 
  2. Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε δυνατά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας τα καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  3. Κοσκινίζετε το μισό αλεύρι πάνω από το μείγμα και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθεί. Προσθέτετε το μισό γιαούρτι, χτυπάτε να ενσωματωθεί και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το άλλο μισό αλεύρι και γιαούρτι. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνεια.
  4. Στρώνετε από πάνω τα μύρτιλα και τα πατάτε με την ανάποδη ενός κουταλιού ή το χέρι σας ώστε να εισχωρίσουν ελαφρώς μέσα στο μείγμα. Ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ ή μέχρι ένα ξυλάκι από σουβλάκι με το οποίο θα τρυπήσετε το κέικ στο κέντρο του βγει καθαρό. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αν αρχίζει να ροδίζει υπερβολικά η επιφάνειά του καλύψτε το χαλαρά με λίγο αλουμινόχαρτο. 
  5. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, αφήνετε το κέικ να “σταθεί” για 10 λ μέσα στο ταψί και μετά το ξεφορμάρετε. Το σερβίρετε με επιπλέον γιαούρτι για πιο δροσερή γεύση.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Υπέροχο κέικ με γιαούρτι και μύρτιλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.