Υπέροχη τάρτα φράουλας

Υπέροχη τάρτα φράουλας

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχη τάρτα φράουλας, με τραγανή βάση, δροσιστική και ανάλαφρη κρέμα τυριού, γαρνιρισμένη με φρέσκες φράουλες. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 90 γρ. βούτυρο κρύο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • Για τη γέμιση:
  • 250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξινόκρεμα (σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ)
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Για γαρνίρισμα:
  • 500 γρ. φράουλες 
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαρμελάδα φράουλας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Τοποθετείτε σε μπλέντερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Μη χτυπήσετε πολύ τη ζύμη γιατί θα σφίξει. Μεταφέρετε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας σας και τη ζυμώνετε (μη τη παραζυμώσετε) μέχρι να γίνει λεία. Τη τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 20 λ. 
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετείτε στο φούρνο ένα μεγάλο ταψί. Μετά τα 20 λ βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο τη μεταφέρετε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών και διάμετρο που να χωράει στη βάση και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαμέτρου 19 εκ. και βάθους 3 εκ. Στρώνετε το φύλλο στη ταρτιέρα και το βάζετε για 5 λ στο ψυγείο.
  3. Το βγάζετε από το ψυγείο, το καλύπτετε με χαρτί ψησίματος το γεμίζετε με ρύζι, τοποθετείτε τη ταρτιέρα πάνω στο καυτό ταψί στο προθερμασμένο φούρνο και το ψήνετε για 10 λ ή μέχρι να αρχίζουν να ροδίζουν οι άκρες του. Αφαιρείτε το ρύζι και το χαρτί ψησίματος και συνεχίζετε το ψήσιμο για 8-10 λ μέχρι να ροδίσει όλη η ζύμη. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. [*]
  4. Για τη γέμιση: Τοποθετείτε σε μπολ το τυρί κρέμα, τη ξινόκρεμα, τη ζάχαρη άχνη και το μέλι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα αφράτο, ομογενοποιημένο μείγμα. Ρίχνετε τη κρέμα πάνω από τη κρύα βάση, τη στρώνετε ομοιόμορφα καλύπτετε με μεμβράνη τη ταρτιέρα και τη βάζετε στο ψυγείο για ένα βράδυ για να σφίξει καλά. 
  5. Για το γαρνίρισμα: Την επομένη πριν σερβίρετε τη τάρτα σας, πλένετε τις φράουλες και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε τη μαρμελάδα με 1-2 κ.γ. νερό. Τοποθετείτε τις φράουλες πάνω από τη τάρτα και τις αλείφετε με ένα πινέλο με τη μαρμελάδα. Σερβίρετε και την υπόλοιπη τη διατηρείτε στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη.

 

[*] Σε περίπτωση που ο χρόνος σας δεν σας επιτρέπει να κάνετε τη διαδικασία για τη βάση μπορείτε να προμηθευτείτε ζύμη για τάρτες έτοιμη και να τη ψήσετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Υπέροχη τάρτα φράουλας