Υπέροχη Πίτσα ρολό

Υπέροχη Πίτσα ρολό

Μια λαχταριστή πίτσα ρολό, γεμιστή με τυριά, πιπεριά, ντομάτα και αλλαντικά. Μια συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο που θα απολαύσετε, μικροί και μεγάλοι, σε όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. αλεύρι τύπου 00 (αλεύρι για πίτσα) [*]
  • 100 γρ. μαλακό αλεύρι (προτιμήστε αλεύρι για ψωμί)
  • 1/4 κύβο νωπή μαγιά
  • 2 πιπεριές (χρώματος επιλογής σας)
  • 3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 30 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γρ. τυρί πεκορίνο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 100 γρ. σαλάμι (ή άλλα αλλαντικά επιλογής σας)
  • 40 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.γ. σπόρους μάραθου
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας (έτοιμη ή σπιτική- βλέπε συνταγή εδώ)
  • νερό όσο απαιτείται
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Διαλύετε καλά τη νωπή μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Σε ένα μπολ τοποθετείτε 100 γρ. από το αλεύρι Νο. 00 και το νερό με τη διαλυμένη μαγιά. Αρχίζετε να ζυμώνετε το μείγμα προσθέτοντας σταδιακά χλιαρό νερό μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε για 1 ώρα στην άκρη. Σημείωση: Ποτέ μη χρησιμοποιείτε ζεστό νερό σε μια ζύμη. Η υπερβολική ζέστη θα “μπλοκάρει” τη ζύμωση. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό max 30 βαθμούς κελσίου.
  2. Εν τω μεταξύ ψήνετε τις πιπεριές σε σχάρα ή στο γκριλ, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μικρές λωρίδες. Εναλλακτικά τις κόβετε σε λεπτές λωρίδες, τις σοτάρετε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
  3. Μετά την αναμονή μιας ώρας για τη ζύμη, προσθέτετε στο μπολ το υπόλοιπο αλεύρι, αλάτι, τη ζάχαρη, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και ζυμώνετε ελαφρώς να ενσωματωθούν τα υλικά. Μετά μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε ζωηρά για 5 λ. Εναλλακτικά τη χτυπάτε με το ειδικό εργαλείο το μίξερ το “γάντζο”. Στη συνέχεια σχηματίζετε ένα καρβέλι με τη ζύμη, κάνετε με μαχαίρι ένα σταυρό το σκεπάζετε με μια πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες να φουσκώσει.
  4. Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο σχήμα. Στρώνετε από πάνω τις ντομάτες, τις αλατίζετε ελαφρώς, πάνω από τις ντομάτες τις πιπεριές, τα αλλαντικά, το τυρί σε κύβους, τις ελιές, πασπαλίζετε με το μαραθόσπορο και λίγο αλατοπίπερο. Τέλος πασπαλίζετε και με τη τριμμένη παρμαζάνα. 
  5. Τυλίγετε το ορθογώνιο φύλλο ζύμης από τη κοντή πλευρά του, σχηματίζοντας έναν κύλινδρο το οποίο “κλείνετε” σφραγίζοντας καλά τις άκρες του, ώστε να δημιουργηθεί μια κουλούρα. Το αφήνετε στην άκρη για άλλη 1/2 ώρα να φουσκώσει.
  6. Μετά τη 1/2 ώρα αλείφετε την επιφάνεια της “κουλούρας” με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και τη βουρτσίζετε με σάλτσα ντομάτας. Ψήνετε τη πίτσα σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45-50 λ. Την αφαιρείτε από το φούρνο και τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή. 

[*] Το αλεύρι τύπου 00 είναι αλεύρι από μαλακό σιτάρι. Οι ζύμες που δίνει είναι ελαστικές και εκτατές με ιταλική φινέτσα ιδανικό για τους λάτρεις της πίτσας….το μοναδικό αλεύρι για τη παρασκευή της αυθεντικής ιταλικής ζύμης. (Εγώ βρήκα αλεύρι “ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ”.)

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Υπέροχη Πίτσα ρολό