Υπέροχη Πάστα Φλώρα με σπιτική μαρμελάδα σύκο

Υπέροχη Πάστα Φλώρα με σπιτική μαρμελάδα σύκο

Μια λαχταριστή Πάστα Φλώρα με υπέροχο, τραγανό και αφράτο μπισκότο που λιώνει στο στόμα,  με τέλεια σπιτική μαρμελάδα σύκο. Από τις πιο αγαπημένες κλασικές συνταγές για μια γλυκιά, ξεχωριστή και απόλυτα γευστική τάρτα για να την απολαύσετε με το πρωϊνό και απογευματινό καφέ, τσάι ή γάλα με την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τη τάρτα/Πάστα φλώρα:
  • 300 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, κρύο κομμένο σε κομμάτια + επιπλέον για άλειμμα ταρτιέρας
  • 2 αυγά
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες 
  • 500 γρ. αλεύρι περίπου (όσο πάρει)
  • Για τη μαρμελάδα σύκο: 
  • 300 γρ. μαρμελάδα σύκο Βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια ταρτιέρα 26-28 εκ. και την αφήνετε στην άκρη.
  2. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Κρατάτε 1/2 φλ. από το αλεύρι στην άκρη και στο υπόλοιπο κάνετε μια “λακούβα” στο κέντρο του. Ρίχνετε μέσα το βούτυρο (ή μαργαρίνη), τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες και αρχίζετε να ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να πετύχετε μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι ή μερικές κουταλιές κρύο νερό. (Προαιρετικά ζυμώστε με τους “γάντζους” του μίξερ).
  3. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, τη τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και τη τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λ τουλάχιστον. Στη συνέχεια παίρνετε τα 2/3 της ζύμης, τη τοποθετείτε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε ένα στρογγυλό “φύλλο”. 
  4. Στρώνετε το “φύλλο” καλά στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας, φροντίζοντας να εξέχει η ζύμη λίγο περιμετρικά από τα τοιχώματα η ζύμη. Ρίχνετε μέσα τη μαρμελάδα σύκο και τη στρώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού ώστε να είναι ισοπαχής.
  5. Παίρνετε μικρά κομμάτια από το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης και πλάθετε κορδονάκια τα οποία τοποθετείτε στη ταρτιέρα, πάνω από τη μαρμελάδα, τοποθετώντας τα σταυρωτά ώστε να σχηματιστούν μικροί ρόμβοι. Γυρίζετε προς τα μέσα τη ζύμη τάρτας που προεξέχει από τα τοιχώματα και τα “κολλάτε” ελαφρώς στα κορδονάκια.
  6. Ψήνετε τη πάστα φλώρα σε προσθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 25-30 λ περίπου ή μέχρι να χρυσίσει η ζύμη. Την αφαιρείτε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει λίγο και μετά τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

Επειδή μια ταρτιέρα με τη συγκεκριμένη Πάστα Φλώρα δεν είναι ποτέ αρκετή, φτιάξτε διπλή δόση και ψήστε τη σε μεγάλο, τετράγωνο ταψί. 

Linzerschnitte-500x500

Photo 1 , Photo 2 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Υπέροχη Πάστα Φλώρα με σπιτική μαρμελάδα σύκο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.