Υπέροχη ομελέτα με γλυκοπατάτα, ζαμπόν και τυριά

Υπέροχη ομελέτα με γλυκοπατάτα, ζαμπόν και τυριά

Μια για μια υπέροχη ομελέτα που εκτός από πρωϊνό είναι από μόνο της πλήρες γεύμα συνοδευόμενο με πράσινη σαλάτα και φρέσκια μπαγκέτα.

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. βιτάμ
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 230 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 μέτρια γλυκοπατάτα ψιλοκομμένη οριζόντια
  • 6 αβγά
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού  τυριά τριμμένα [μοτσαρέλα, έμενταλ, τσένταρ]
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 ° C. Κόβετε σε λεπτές φέτες τα κρεμμυδάκια, σε μικρά κυβάκια το ζαμπόν και τη γλυκοπατάτα σε λεπτές οριζόντιες φέτες [σαν τσίπς].

  2. Σε σκεύος το οποίο μπορούμε να βάλουμε μετά στο φούρνο, [*] ζεσταίνετε καλά στο μάτι της κουζίνας τις 2 κ.σ. βιτάμ. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το ζαμπόν και τις φέτες γλυκοπατάτας και σωτάρετε για 6-8′ μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και οι πατάτες.

  3. Εν” τω μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη κανέλα, αλατοπιπερώνετε [προσοχή στο αλάτι αν τα τυριά σας είναι αλμυρά] και μόλις είναι έτοιμα τα κρεμμυδάκια και οι πατάτες, ρίχνετε το μείγμα του αβγού, το στρ2ώνετε καλά με μια μαρίζ και το αφήνετε για 2′ περίπου.

  4. Προσθέτετε από πάνω τα τριμμένα τυριά το μεταφέρετε στο προθεσμασμένο φούρνο και ψήνετε για 5-7′ μέχρι να γίνει η ομελέτα και να λιώσουν καλά τα τυριά. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και φρέσκια μπαγκέτα και απολαύστε το.

Πηγή:http://www.dairygoodness.ca/milk/my-milk-calendar/recipes/sweet-potato-ham-and-brick-cheese-omelette?v=v

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Υπέροχη ομελέτα με γλυκοπατάτα, ζαμπόν και τυριά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.