Υπέροχη μαρκίζ σοκολάτας

Υπέροχη μαρκίζ σοκολάτας

Μια συνταγή για μια παραδοσιακή γαλλική σοκολάτα έχει αγαπηθεί από τους λάτρεις της σοκολάτας σε όλο τον κόσμο. Μια υπέροχη μαρκίζ σοκολάτας για να την απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας.

Υλικά συνταγής

  • 7  κρόκοι αυγών
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας κομμένη σε κομμάτια 
  • 250 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 65 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • φράουλες και κρέμα γάλακτος για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι 8Χ 22 εκ. και το στρώνετε με πλαστική μεμβράνη, αφήνοντας περιθώριο περιμετρικά.
  2. Βάζετε σε πυρίμαχο μπολ τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε μέτρια προς μεγάλη ταχύτητα για 5 λ μέχρι να πήξει. Εν τω μεταξύ, σε κατσαρόλα βράζετε νερό και βάζετε το πυρίμαχο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους και ζάχαρη σε μπεν μαρί.
  3. Προσθέτετε στο μπολ και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε για 5-6 λ μέχρι να λιώσουν. Προσθέτετε τμηματικά κουταλιά κουταλιά το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί.
  4. Κατεβάζετε στο πυρίμαχο από τη φωτιά ρίχνετε και το κακάο και ανακατεύετε ζωηρά και ανακατεύετε να ενσωματωθεί και αυτό πλήρως. Αφήνετε στην άκρη το μείγμα για 30 λεπτά τουλάχιστον για να κρυώσει τελείως.
  5. Σε καθαρό μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε σταδιακά, λίγη λίγη τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά, κυκλικά από κάτω προς τα επάνω.
  6. Μόλις ενσωματωθεί πλήρως ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, διπλώστε από πάνω τη μεμβράνη να σκεπάσει το μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα να παγώσει. Ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντας τη μαρκίζ σε πιατέλα. Κόβετε σε κομμάτια, γαρνίρετε με φράουλες σε φέτες και κρέμα γάλακτος και σερβίρετε.

Πηγή: Magazine delicious/Recipe by Valli Little

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Υπέροχη μαρκίζ σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.