
Υπέροχοι πατατοκεφτέδες με μπέικον και τσένταρ
Μια εύκολη συνταγή για υπέροχες πατατοκεφτέδες με μπέικον και τσένταρ που σίγουρα θα απολαύσετε σαν ορεκτικό αλλά και σαν ουζομεζέ.
Υλικά συνταγής
- 3 φέτες μπέικον
- 4 φλ. τσαγιού έτοιμος πουρές πατάτας, κρύος από το ψυγείο
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- λίγο άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
- αλάτι – πιπέρι
- λίγο αλεύρι για αλεύρωμα
Εκτέλεση συνταγής
- Φτιάχνετε δικό σας πουρέ [δείτε υλικά και συνταγή εδώ] ή πάρτε έτοιμο εμπορίου και φτιάξτε τον σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (μην τον κάνετε αραιό αλλά ελαφρώς πηχτό), τον σκεπάζετε με μεμβράνη και τον αφήνετε στο ψυγείο να κρυώνει.
- Τοποθετείτε το μπέικον σε τηγάνι και το τηγανίζετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, 8-10 λ γυρίζοντάς το περιστασιακά μέχρι να ροδοκοκκινίσει και γίνει τραγανό. Βγάλτε το από τη φωτιά και τοποθετείστε το σε απορροφητικό χαρτί. Μόλις κρυώσει τρίψτε το σε μικρά κομματάκια.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το βάζετε και αυτό σε απορροφητικό χαρτί, πιέζοντάς το να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
- Σε ένα μπολ προσθέτετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Σχηματίζετε κεφτέδες τις αλευρώνετε (προαιρετικά) και τις τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 4-5 λ περίπου Τις σερβίρετε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
30/12/2014
Sintayes.gr,