Υπέροχα τυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο κουρού

Υπέροχα τυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο κουρού

Άλλο ένα φανταστικό ορεκτικό, αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους. Μια συνταγή για υπέροχα τυροπιτάκια με φανταστικό,  τραγανό, σπιτικό φύλλο κουρού χωρίς αυγό στη ζύμη.

Υλικά συνταγής

  • Για το φύλλο:
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
  • 1¼ φλ. τσαγιού βούτυρο (280 γρ. περίπου) βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού  γιαούρτι στραγγιστό
  • Για τη γέμιση:
  • 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 150 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο 
  • αλάτι (με προσοχή αν η φέτα είναι αλμυρή)
  • πιπέρι
  • 1 αυγό (το ασπράδι αυγού χτυπημένο για τη γέμιση και ο κρόκος χτυπημένος για άλειμμα)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 3/4 από το αλεύρι και στη μέση κάνουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε το αλάτι, το βούτυρο και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με το χέρι ή με το γάντζο του μίξερ χειρός, προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και γίνει εύπλαστη και ελαστική. Όταν είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε φύλλο και με ένα ποτήρι του κρασιού ή στρογγυλό κουπ πάτ, κόβουμε κύκλους.
  2. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα τυριά με το ασπράδι χτυπημένο προσθέτοντας αλατοπίπερο κατά βούληση.
  3. Γεμίζουμε κάθε κύκλο με μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα κολλώντας τις άκρες με τα δάχτυλα (κολλάνε καλύτερα με λίγο γάλα). Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που έχουμε χτυπήσει με λίγο νερό ή γάλα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  4. Τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.

bakedpies-thumb-large



Sintayes.gr,

Συνταγή: Υπέροχα τυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο κουρού