Facebook100 Twitter3 Google+0 Pinterest4
Άλλο ένα φανταστικό ορεκτικό, αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους. Μια συνταγή για υπέροχα τυροπιτάκια με φανταστικό τραγανό φύλλο κουρού
Υλικά συνταγής
- Για το φύλλο:
- 500 γρ. (περίπου) αλεύρι [όσο πάρει]
- 1 & 1/4 βούτυρο
- 1 φλ. τσ. γιαούρτι στραγγιστό
- Για τη γέμιση:
- 250 γρ. φέτα
- 150 γρ. ανθότυρο
- αλάτι (με προσοχή στη φέτα μην είναι πολύ αλμυρή)
- πιπέρι
- 1 αβγό [το ασπράδι αυγού για τη γέμιση και ο κρόκος για άλειμμα]
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα 3/4 από το αλεύρι και στη μέση κάνουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε το αλάτι, το βούτυρο και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με το χέρι ή με το γάντζο του μίξερ χειρός, προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και να είναι εύπλαστη και ελαστική. Όταν είναι έτοιμη ανοίγουμε σε φύλλο και με ένα ποτήρι του κρασιού *ή στρογγυλό κουπ πάτ κόβουμε κύκλους.
- Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα τυριά με το ασπράδι χτυπημένο προσθέτοντας αλατοπίπερο κατά βούληση.
- Γεμίζουμε κάθε κύκλο με μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα κολλώντας τις άκρες με τα δάχτυλα [κολάνε καλύτερα με λίγο γάλα]. Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: http://delicieuses.forumotion.net/t3601-topic#44055
9:03 πμ www.sintayes.gr Tags: κουρού μεζέδες ορεκτικά πίτες συνταγή Τυρόπιτα τυροπιτάκια φέτα φύλλο