Αναρτήθηκε στις 27/02/2016 σε Ορεκτικά - Μεζέδες, Πίτες, Συνταγές
Υπέροχα Πιτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και φέτα
Μια συνταγή για υπέροχα πιτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και φέτα. Εύκολα, νόστιμα και λαχταριστά πιτάκια για ορεκτικό ή για μεζέ, για να συνοδεύσετε τη μπύρα ή το κρασάκι σας.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο έτοιμα Τετράγωνα μικρά φύλλα Κουρού [*]
- 500 γρ. ξερά κρεμμύδια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι [125 ml] κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 100 γρ. τριμμένη φέτα
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γ. ξερό
- αλάτι – πιπέρι
- 1 κρόκος αυγού για άλειμμα
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεπαγώνετε τα σφολιατάκια σύμφωνα με τις οδηγίες. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα και βάζετε στη σειρά τα 20 σφολιατάκια.
- Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο, και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντάς τα τακτικά. Στη συνέχεια, ρίχνετε το κρασί, το μπαλσάμικο, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30 λεπτά περίπου, ή μέχρι να στεγνώσουν τα κρεμμύδια από τα υγρά τους και να αποκτήσουν ένα σκούρο χρώμα όπως της καραμέλας. Αδειάζετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια σε ένα μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά.
- Όταν κρυώσουν, προσθέτετε τη φέτα, την παρμεζάνα και το θυμάρι, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε. Μοιράζετε το μείγμα στο κέντρο κάθε φύλλου. Διπλώνετε διαγώνια και πατάτε με ένα πιρούνι τις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους και ανακατεύετε τον κρόκο με 1-2 κουταλιές νερό και αλείφετε την επιφάνεια.
- Ψήνετε τα πιτάκια που φτιάξατε σύμφωνα με τις οδηγίες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25-30 λεπτά περίπου.
[*] Τετράγωνα μικρά φύλλα Κουρού βρήκα του ΚΑΝΑΚΙ. Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε φύλλα κουρού (450 γρ.) και να να τα κόψετε μικρά τετράγωνα κομμάτια.



kanaki.gr
27/02/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Υπέροχα Πιτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και φέτα