Υπέροχα κανελόνια με μελιτζάνες φέτα και ανθότυρο

Υπέροχα κανελόνια με μελιτζάνες φέτα και ανθότυρο

Υπέροχο μεσογειακό φαγητό, με τη φανταστική γεύση της μελιτζάνας με τα τυριά τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο το ντοματοχυμό…

Υλικά συνταγής

  •  1 κουτί Kανελόνια
  • 4 φλάσκες μελιτζάνες χωρίς τη φλούδα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γραμ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 100 γραμ. ανθότυρο κομμένο σε κύβους
  • 100 γραμ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 αβγό κτυπημένο
  • 2-3 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • ½ κουτί ντοματάκι κονκασέ
  • λάδι
  • αλατοπίπερο
  • Για τη σάλτσα:
  • 1 κουτί  ντοματοχυμό
  • 1/2 κουτί [τα υπόλοιπα] ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ (αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερό)
  • 5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κύβο κνόρ
  • ½ ποτηράκι άσπρο κρασί

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη σάλτσα: Σοτάρουμε σε ζεστό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1-2΄. Σβήνουμε με το κρασί , προσθέτουμε το κύβο κνορ τον ντοματοχυμό, 1/2 κονκασέ, τον ντοματοπελτέ τη ζάχαρη. Αφήνουμε προσθέτοντας νερό να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρά και πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τον μισό μαϊντανό μας.
  2. Προαιρετικά, ζεματίζουμε για να μαλακώσουν τα κανελόνια για 3-4 λεπτά τα στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε.
  3. Για το γέμισμα : Εν τω μεταξύ μέχρι να γίνει η σάλτσα κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους , τις τηγανίζουμε σε λίγο λάδι ελαφρά, προσθέτουμε το σκόρδο,το υπόλοιπο 1/2 κουτί ντοματάκια κονκασέ,  αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15′ περίπου μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.
  4. Μόλις μισοκρυώσει ρίχνουμε το αβγό, τα τυριά, την φρυγανιά και τον μισό μαϊντανό μας (πρέπει να είναι σφιχτή η ζύμη).
  5. Γεμίζουμε τα κανελόνια, ρίχνουμε λίγο από τη σάλτσα στο πυρέξ, τοποθετούμε τα κανελόνια στη σειρά (σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο) και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, μέχρι να καλυφθούν τελείως.
  6. Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 35’ στους 200ο C. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10’ στους 100ο C. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Μπορείτε να πασπαλίσετε, 5΄πριν βγάλετε από το φούρνο το φαγητό σας, με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.

spinach-and-ricotta-canneloni1

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Υπέροχα κανελόνια με μελιτζάνες φέτα και ανθότυρο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.