Υπέροχα καλαμαράκια με πικάντικη γλυκιά – καυτερή σος

Υπέροχα καλαμαράκια με πικάντικη γλυκιά – καυτερή σος

Μια συνταγή για να απολαύσετε έναν υπέροχο πικάντικο μεζέ. Φανταστικά καλαμαράκια με πικάντικη γλυκιά-καυτερή σάλτσα με καγιέν τσίλι αλλά και μέλι !!! Συνοδεύστε το ποτό σας και απολαύστε τη !!!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό καλαμάρια κατεψυγμένα σε ροδέλλες ή φρέσκα κομμένα σε ροδέλες 
  • 180 ml ανθρακούχα σόδα [αναψυκτικό]
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καγιέν
  • αλάτι – πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα [ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο κ.λ.π.]

Για τη γλυκιά-καυτερή σος:

  • κουταλιές της σούπας τσίλι σάλτσα 
  • 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
  • 6 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κοφτό κ.γ. σησαμέλαιο *

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αν δεν έχετε αγοράσει καλαμάρια σε ροδέλες, καθαρίστε τα, κόψτε τα εσείς σε ροδέλες και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Ρίχνετε το αεριούχο ποτό σόδα σε ένα μπολ και βυθίστε τα καλαμάρια για 10′.
  2. Ανακατεύετε σε ένα μικρό μπολάκι το αλεύρι ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και το αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε καλά, το τσίλι, το πολτοποιημένο σκόρδο, το μέλι και το σησαμέλαιο και το αφήνετε και αυτό στην άκρη.
  4. Σε μια φρυτέζα βάζετε το λάδι και αφήστε να κάψει καλά.
  5. Σε μια σακούλα για τρόφιμα βάζετε το μείγμα με το αλεύρι και ρίχνετε μέσα λίγα λίγα καλαμάρια και τα ανακατεύετε καλά κουνώντας τη σακούλα να καλυφθούν καλά με το αλεύρι. Τα βάζουμε μέσα στο καυτό λάδι λίγα λίγα [να μη πέφτει η θερμοκρασία και τα τηγανίζουμε μόνο για  1 1/2 έως 2 λεπτά  μέχρι να ροδίσουν [μην τα αφήσετε πιο πολύ γιατί θα σκληρύνουν]. Βγάλτε τα από τη φωτιά, τοποθετείστε τα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και αλατίστε. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη δόση μέχρι να τελειώσουν τα καλαμάρια σας.
  6. Περιχύστε τα καλαμάρια σας με τη γλυκιά-καυτερή σάλτσα και απολαύστε τα με το ποτό σας !!!

* Αν δεν έχετε στο σπίτι σησαμέλαιο, χρησιμοποιήστε ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο κ.λ.π.

 

 

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Υπέροχα καλαμαράκια με πικάντικη γλυκιά – καυτερή σος