Αναρτήθηκε στις 16/08/2014 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Υπέροχα γαλλικά τοστάκια με νουτέλα και μπανάνα σε 15 λ
Μια συνταγή για υπέροχα γαλλικά τοστ με νουτέλα και μπανάνα, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ένα φανταστικό πρωινό για να ξεκινήσετε γλυκά την ημέρα σας.
Υλικά συνταγής
- 8 φέτες ψωμί του τοστ
- 3 κ.σ. βιτάμ
- όση νουτέλα ή μερέντα θέλετε
- 3 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
- κανέλα σε σκόνη με ζάχαρη αναμεμειγμένα και έξτρα νουτέλα για να τις περιχύσετε ή
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα και μέλι ή σιρόπι μπανάνας για να τις περιχύσετε
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε με ένα πιρούνι το γάλα με τα αυγά και λίγη κανέλα.
- Βουτυρώνετε ένα βαθύ τηγάνι και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Βουτάτε για λίγο τις φέτες του τοστ στο μείγμα γάλα-αυγά φροντίζοντας να “ποτίσουν” και από τις 2 πλευρές. (Μην τις αφήσετε ώρα στο μείγμα και μουλιάσουν).
- Τις μεταφέρετε στο ζεστό τηγάνι και τις ψήνετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να κάνουν μια ελαφριά κρούστα και πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
- Με μια τσιμπίδα τις βγάζετε από το τηγάνι, χωρίς να σβήσετε τη φωτιά, προσθέτετε νουτέλα ή μπανάνα και μπανάνες στις 4 φέτες και τις καλύπτετε με τις άλλες 4 φέτες. Τις βάζετε πάλι στο τηγάνι και τις αφήνετε για 2- 3 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει η νουτέλα.
- Βγάζετε από το τηγάνι τα τοστάκια σας, τα πασπαλίζετε με το μείγμα κανέλας-ζάχαρης και από τις δύο πλευρές, τα κόβετε διαγώνια και τα περιχύνετε με λίγη επιπλέον νουτέλα. Εναλλακτικά τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τα περιχύνετε με μέλι ή σιρόπι μπανάνας. Σερβίρονται ζεστά.
16/08/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Υπέροχα γαλλικά τοστάκια με νουτέλα και μπανάνα σε 15 λ