Υπέροχα cupcakes λεμονιού με ινδοκάρυδο

Υπέροχα cupcakes λεμονιού με ινδοκάρυδο

Λαχταριστά cupcakes με ινδοκάρυδο και άρωμα λεμονιού. Μια συνταγή για υπέροχα cupcakes για την οικογένεια, για κέρασμα, για τους επισκέπτες σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τα cupcakes:
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο ινδοκάρυδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη 
  • 2 αυγά
  • 160 ml γάλα καρύδας
  • 3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για την επικάλυψη ινδοκάρυδου:
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 3ο γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 κ.σ. βραστό νερό 
  • 1/3 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα cupcakes: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 150 βαθμούς στον αέρα. Λαδώνετε ένα ταψί με θήκες για cupcakes και τοποθετείτε μέσα σε 12 θήκες τις ειδικές χάρτινες θήκες.
  2. Βάζετε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το ινδοκάρυδο και τη ζάχαρη, τα ανακατεύετε καλά και κάνετε μια τρύπα στο κέντρο του.
  3. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το γάλα καρύδας και το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύετε καλά με πιρούνι ή σύρμα. Ρίχνετε μέσα στο μπολ, σταδιακά και το μείγμα αλευριού, ινδοκάρυδου και το βούτυρο και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  4. Γεμίζετε με ένα κουτάλι 12 θήκες για cupcakes και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε στο ταψί για 5 λ να “σταθούν” και μετά τα βάζετε σε σχάρα να κρυώσουν.
  5. Για την επικάλυψη ινδοκάρυδου: Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και προσθέτετε το βούτυρο. Ρίξτε το βραστό νερό πάνω στο βούτυρο να αρχίσει να λιώνει και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Απλώνετε ισομερώς το μείγμα πάνω τα cupcakes, τα πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο, τα αφήνετε για λίγο να σταθεροποιηθεί το μείγμα και σερβίρετε.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Υπέροχα cupcakes λεμονιού με ινδοκάρυδο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.