Facebook151 Twitter0 Google+0 Pinterest1
Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο και εύκολο φαγητό.
Μπιφτέκια στο φούρνο με ντομάτα και τυρί φέτα. Απολαύστε τα με σαλάτα, τζατζίκι με πατατούλες τηγανιτές ή χάμπουργκερ.
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μικρή ώριμη ντομάτα, τριμμένη
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα
- 2/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1 αβγό
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι
- Αλάτι – πιπέρι
- 1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες για επικάλυψη
- 100 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε φέτες για επικάλυψη
Εκτέλεση συνταγής
- Προσθέστε σε ένα μεγάλο μπολ, το μοσχαρίσιο κιμά, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας ή με το “γάντζο” του μίξερ χειρός. Εάν το μείγμα είναι πολύ κολλώδες προσθέσετε λίγο περισσότερο τριμμένη φρυγανιά (ή λίγο νερό αν είναι στεγνό). Όσο περισσότερο ζυμώσετε [10′ περίπου αν έχετε χρόνο και υπομονή] τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα μπιφτέκια σας.
- Όταν τελειώσετε, βάλτε το μείγμα στο ψυγείο να “ξεκουραστεί” για περίπου 10 λεπτά, ενώ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C.
- Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο, το ζυμώνετε άλλη μια φορά και πλάθετε μπιφτέκια. Τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε για 18′ -20′ περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο και τοποθετείτε πάνω από κάθε μπιφτέκι μια φέτα ντομάτας και πάνω από τη ντομάτα μια φέτα τυρί φέτα. Ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 7′ ακόμα.
- Τα βγάζετε από το φούρνο πασπαλίζετε τη φέτα με λίγο λάδι και ρίγανη και τα σερβίρετε με σαλάτα εποχής ή πατάτες τηγανιτές.
Απολαύστε το και ως “χάμπουργερ”.
7:05 πμ www.sintayes.gr Tags: κόκκινο κρέας κυρίως πιάτα Μπιφτέκια ντομάτα συνταγές φέτα φούρνου