Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ και ρύζι στο φούρνο

Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ και ρύζι στο φούρνο

Μια απλή, εύκολη, γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό ελαφρώς πικάντικο πιάτο. Υπέροχο Ινδικό κοτόπουλο με μια δόση πικάντικης Ινδικής πάστας κάρυ με ρύζι στο φούρνο, στο οποίο προσθέτουμε σταφίδες για μια νότα γλύκας και κομματάκια μήλου για μια νότα δροσιάς και φρεσκάδας στο φαγητό μας. Απλά απολαύστε τη ξεχωριστή του γεύση και απογειώστε τη γεύση σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου φιλέτο, χωρίς πέτσα
  • 2 κ.σ. πάστα κάρυ κόκκινο (σε µεγάλα σούπερ µάρκετ στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα) 
  • 5 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού μακρύκοκο ρύζι
  • 1/3 φλ. τσαγιού σταφίδες
  • 1 πράσινο μήλο (Granny Smith), κομμένο σε κομμάτια 2 εκ.
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κομμάτια 1 εκ.
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι πιπέρι
  • φρέσκα φύλλα κόλιανδου για πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • γιαούρτι για συνοδευτικό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 180 στον αέρα. Τοποθετείτε τα μπουτάκια (αν είναι μεγάλα τα κόβετε στη μέση) σε μεγάλο γυάλινο μπολ, προσθέτετε και τη πάστα κάρυ και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά.
  2. Ζεσταίνετε το σπορέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κοτόπουλο, σε παρτίδες, για 4 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
  3. Προσθέτετε το κρεμμύδι στο τηγάνι και το σοτάρετε ανακατεύοντας για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε για 1-2 λ ή μέχρι να γυαλίσει, προσθέτετε τις σταφίδες, τα κομματάκια μήλου και ντομάτας και  ανακατεύετε. 
  4. Μεταφέρετε το μείγμα ρυζιού σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο ταψί, με βάση 26 εκ. περίπου και το απλώνετε σε όλη τη βάση. Στρώνετε από πάνω τα σοταρισμένα κομμάτια κοτόπουλου πιέζοντάς τα ελαφρώς προς τη βάση του ταψιού.
  5. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό, το περιχύνετε με το ζωμό κότας, καλύπτετε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο το ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ περίπου ή μέχρι να βράσει το ρύζι και ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” το πασπαλίζετε με φύλλα φρέσκου κόλιανδρου και σερβίρετε. Το συνοδεύετε προαιρετικά με γιαούρτι.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ και ρύζι στο φούρνο