Υγρό σοκολατένιο κέϊκ χωρίς αλεύρι

Υγρό σοκολατένιο κέϊκ χωρίς αλεύρι

Απλό, πολύ εύκολο στη παρασκευή του, λαχταριστό, αλλά το σημαντικότερο υπέροχο στη γεύση του Υγρό σοκολατένιο κέϊκ χωρίς αλεύρι γαρνιρισμένο με σαντιγί και φρέσκα φρούτα εποχής. Μια πολύ απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα υπέροχο γλύκισμα.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέϊκ:
  • 5 αυγά
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 1 κ.γ. λικέρ Amaretto
  • 80 γρ. αμυγδαλόψυχα σε σκόνη
  • Για γαρνίρισμα:
  • 150 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά 
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • φρούτα εποχής [μπανάνες, φράουλες, κεράσια]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 22-24 εκ. 
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα ή με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να να αφρατέψουν. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, προσθέτουμε και το λικέρ και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε το μείγμα στα αυγά και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ξανά να ομογενοποιηθούν.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, το ισιώνουμε, χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στον πάγκο  να φύγουν τυχόν φυσαλίδες και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά το πολύ. [Εσωτερικά θα είναι ακόμα υγρό το μείγμα μας]. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 10′ στο ταψί να σταθεί και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει.
  4. Για τη διακόσμηση: Το κέϊκ στο φούρνο θα φουσκώσει αλλά όταν το βγάλουμε θα “κάτσει” και θα σχηματίσει “ρωγμές” στην επιφάνεια. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος [*] με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί και με τη βοήθεια ενός κορνέ καλύπτουμε το σημείο στο κέντρο του κέϊκ που θα έχει “κάτσει”. Γαρνίρουμε με φρούτα εποχής, μπανάνες ή φράουλες σε φετούλες ή κεράσια χωρίς κουκούτσι.

[*] Για το γαρνίρισμα, προαιρετικά, μπορείτε να αυξήσετε τη ποσότητα της κρέμας γάλακτος για περισσότερη σαντιγί καθώς επίσης να αυξομειώσετε τη ζάχαρη άχνη που θα βάλετε στη σαντιγί ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλετε.

pasta-flora.com



Sintayes.gr,

Συνταγή: Υγρό σοκολατένιο κέϊκ χωρίς αλεύρι