Υγρό κέικ σοκολάτας καλυμμένο με σοκολατένια κρέμα τυριού

Υγρό κέικ σοκολάτας καλυμμένο με σοκολατένια κρέμα τυριού

Ένα υπέροχο, υγρό σοκολατένιο κέικ σοκολάτας καλυμμένο με δροσερή, αφράτη κρέμα τυριού. Μια συνταγή (αρχική ιδέα εδώ) για ένα κλασικό γευστικότατο κέικ, που σίγουρα θα σας γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 2 φλ. τσαγιού (400 γρ.) ζάχαρη κρυσταλλική
  • 140 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού (115 γρ.) βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού (240 ml) νερό
  • 1 φλ. τσαγιού (240 ml) βουτυρόγαλα [*]
  • 2 αυγά
  • 2 φλ. τσαγιού (280 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τη σοκολατένια κρέμα τυριού επικάλυψης:
  • 230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού (115 γρ.) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 φλ. τσαγιού (360 γρ.)  ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού (43 γρ.) κακάο σκόνη, κοσκινισμένο
  • 1/2 κ. αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 23×33 εκ. περίπου. 
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, τα κομματάκια σοκολάτας, το βούτυρο και το νερό και τα ανακατεύετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν και ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα στην άκρη για 10 λ να μισοκρυώσει. 
  3. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βουτυρόγαλα και τα αυγά, μέχρι να ενσωματωθούν και τα ρίχνετε στη κατσαρόλα με το λιωμένο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Σε άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, τα ανακατεύετε και τα ρίχνετε σταδιακά, σε 3 δόσεις, μέσα στη κατσαρόλα με το σοκολατένιο μείγμα, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε και τη βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνειά του και ψήνετε το κέικ σας στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λ ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει καθαρό. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς. 
  6. Για τη κρέμα επικάλυψης: Σε μέτριο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το βούτυρο και τα χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για 3 λ περίπου μέχρι να έχετε ένα αφράτο κρεμώδες μείγμα.
  7. Προσθέτετε τη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη, το κακάο κοσκινισμένο και το αλάτι, χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε για 1 λ. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, αυξάνετε πάλι τη ταχύτητα του μίξερ προς το υψηλό συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ ακόμα, να αφρατέψει καλά το μείγμα. Απλώνετε τη κρέμα πάνω από το κρύο πλέον κέικ, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Μπορείτε να προμηθευτείτε το “ΑΡΙΑΝΙ” ή να φτιάξετε εύκολα το δικό σας βουτυρόγαλα ως εξής:

  • Αναμιγνύετε 1 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα πλήρες με 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού. Το αφήνετε στην άκρη για 20-30 λ και το βουτυρόγαλα είναι έτοιμο για χρήση. 
loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Υγρό κέικ σοκολάτας καλυμμένο με σοκολατένια κρέμα τυριού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.