Υγρό μπράουνις σοκολάτας με άρωμα καφέ

Υγρό μπράουνις σοκολάτας με άρωμα καφέ

Υπέροχο υγρό σοκολατένι μπράουνις με πλούσια γεύση καφέ εσπρέσο που ολοκληρώνετε με μια τέλεια, αφράτη δροσερή σοκολατένια κρέμα με σοκολάτα και κρέμα τυριού που θα καλύπτει το μπράουνις. Μια εύκολη συνταγή (τη βρήκαμε εδώ) για να απολαύσετε, εσείς και οι επισκέπτες σας, το τέλειο μπράουνις. 

Υλικά συνταγής

  • 120 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 120 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 90 γρ. πικρή μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα με 70 % κακάο, σε κομματάκια
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. στιγμιαίος καφές εσπρέσο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
  • Για την επικάλυψη:
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
  • 80 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • ολόκληρους κόκκους καφέ χοντροκομμένους για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψί με διάσταση βάσης 20×20 εκ. και βάθος 5 εκ. και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα με χαρτί ψησίματος. Το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, τη γλυκόπικρη και τη πικρή σοκολάτα και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Mόλις κρυώσει, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε και τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας με ξύλινο κουτάλι μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτετε τη σκόνη εσπρέσο και τη βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ. 
  4. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, τα αναμιγνύετε και τα προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος, προσθέτετε και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα στο ταψί.
  5. Στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα σε όλο το ταψί και το ψήνετε για 30-35 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο και μόλις κρυώσει το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια τοποθετείτε το κρύο μπράουνις σε πιατέλα σερβιρίσματος. 
  6. Για την επικάλυψη: Λιώνετε τις σταγόνες σοκολάτας σε μπεν μαρί ή σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. 
  7. Τοποθετείτε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με μίξερ ή με αυγογδάρτη μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  8. Απλώνετε την έτοιμη κρέμα πάνω από το μπράουνις, πασπαλίζετε από πάνω (προαιρετικά) ολόκληρους κόκκους καφέ, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Υγρό μπράουνις σοκολάτας με άρωμα καφέ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.