Υγρό Brownies με καρύδια
Μια συνταγή για πεντανόστιμα υγρά brownies με καρύδια
για όλους εσάς τους λάτρεις της σοκολάτας…
Υλικά συνταγής
- 160 γρ. μαργαρίνη
- 60 γρ. αλεύρι
- 270 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. σκόνη κακάο
- 2 μεγάλα αβγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.γ. νερό
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 120 γρ. καρύδια χονδροκομμένα
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το λιώνετε. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζάχαρη και το κακάο, ανακατεύοντας, με αβγογδάρτη, με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέστε τις 2 κουταλιές νερό και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Αφήνετε για 5′ στην άκρη να κρυώσει λίγο το μείγμα.
- Σε 5′ προσθέτετε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτετε και τα χονδροκομένα καρύδια και συνεχίζετε το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις.
- Βάζετε λαδόχαρτο σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 ή 22 εκ. περίπου, το βουτυρώνετε, μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι το ισιώνετε με μια μαρίζ και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς για 25′. Το βγάζετε από το φούρνο και από το ταψάκι το κόβετε σε κομμάτια των 5 εκ. και απολαύστε το.
http://www.lacuisinedebernard.com/2011/02/les-brownies-aux-noix.html
13/08/2014
Sintayes.gr,