Η μακαρονάδα της Λαίδης και του Αλήτη

Η μακαρονάδα της Λαίδης και του Αλήτη

Η λαχταριστή μακαρονάδα της Λαίδης και του Αλήτη! Μια πεντανόστιμη μακαρονάδα με κεφτεδάκια, που στη ζύμη του κιμά έχουν σταφίδες και κουκουνάρια που τους δίνουν έναν ανατολίτικο τόνο. Ένα  πιάτο, που θα σας ταξιδεύσει στην αγαπημένη ρομαντική ταινία “Λαίδη και Αλήτης’…. όπου έφερε “κοντά” του ήρωες της ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney με τη χαρακτηριστική σκηνή με το μπολ με τα μακαρόνια και τα κεφτεδάκια! Μια συνταγή για μια πληθωρική ιταλοαμερικανική μακαρονάδα που σας προτείνουμε να απολαύσετε στο πιάτο σας!!!

Υλικά συνταγής

  • Για τα μακαρόνια
  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο. 6 ή 10
  • 1 κ.σ. αλάτι χοντρό
  • Για τα κεφτεδάκια
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από ελιά)
  • 200 γρ. χοιρινά λουκάνικα με πράσο (αφαιρείτε τη μεμβράνη και ψιλοκόβετε το εσωτερικό)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 100 γρ. ψωμί 2-3 ημερών, μουλιασμένο σε λίγο γάλα και καλά στυμμένο
  • 2-3 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 50 γρ. κουκουνάρια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κονσέρβα (420 γρ.) ολόκληρα ντοματάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη λευκή
  • 15 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τους Κεφτέδες: Σε ένα βαθύ μπολ τρίβετε το ψωμί με τα δάχτυλά σας και προσθέτετε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε πολύ καλά, μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα το οποίο πλάθετε σε κεφτεδάκια στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
  2. Αλευρώνετε τα κεφτεδάκια και τα τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά λάδι (2-3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού) και τηγανίζετε τους κεφτέδες για περίπου 2-3 λ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνετε στην άκρη.
  3. Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λ ή μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε το πελτέ και ανακατεύετε για 1-2 λ ακόμη.
  4. Μετά ρίχνετε τη ντομάτα, 500 ml νερό, τη δάφνη, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και μαγειρεύετε για 8-10 λ. Μόλις η σάλτσα πάρει βράση ρίχνετε μέσα τα κεφτεδάκια (αν χρειάζεται ρίχνετε και λίγο νερό για να σκεπαστούν με τη σάλτσα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για περίπου 30 λ.
  5. Για τα μακαρόνια: Παράλληλα με τη σάλτσα, βράζετε το σπαγγέτι σε μπόλικο, αλατισμένο με τη 1 κ.σ. χοντρό αλάτι, κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε, τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε, προσεκτικά για να μη διαλυθούν οι κεφτέδες. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Η μακαρονάδα της Λαίδης και του Αλήτη