Η τέλεια κρεμώδης μανιταρόσουπα

Η τέλεια κρεμώδης μανιταρόσουπα

Μια υπέροχη κρεμώδης, πεντανόστιμη, χορταστική μανιταρόσουπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα και όχι μόνο. Μια συνταγή (τη βρήκαμε εδώ) για μια απλή αλλά λαχταριστή σούπα με αποξηραμένα πορτσίνι και φρέσκα μανιτάρια με ζωμό κοτόπουλου και κρέμα γάλακτος. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 5 φλ. τσαγιού ζωμό κότας [*]
  • 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι (porcini)
  • 6 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κρεμμυδάκια εσαλότ (ή 3 για στιφάδο ή 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι), χοντροκομμένα 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 900 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξηρό, φρουτώδες κόκκινο κρασί
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε καλά 2 φλ. τσαγιού από το ζωμό κότας και το ρίχνετε σε ένα πυρίμαχο μπολ. Προσθέτετε και τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι και τα αφήνετε για 20 λ να μουλιάσουν. Στη συνέχεια σουρώνετε το ζωμό σε άλλο μπολ, μεταφέρετε τα μουλιασμένα πορτσίνι σε ένα ξύλο κοπής και τα ψιλοκόβετε.
  2. Σε μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε τα κρεμμύδια, πασπαλισμένα με λίγο αλάτι και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν καλά, περίπου για 3 λ. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα πορτσίνι και τα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 4 λ. Ρίχνετε και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 ακόμα λεπτό. 
  3. Σβήνετε με το κρασί, το αφήνετε για 1 λ και μετά προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά. Ρίχνετε σταδιακά, λίγο τη φορά, τα 2 φλ. ζωμού κότας που μουλιάσατε τα πορτσίνι και τα υπόλοιπα 3 φλ. τσαγιού ζωμού κότας, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν με το αλεύρι. Μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζετε ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 20-25 λ περίπου. 
  4. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για ½-1 λ ακόμα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνετε τη σούπα για 5 λ να μισοκρυώσει και συνέχεια, σταδιακά, λίγη τη φορά, τη πολτοποιείτε σε μπλέντερ μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Ξαναβάζετε τη πολτοποιημένη σούπα στη κατσαρόλα, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και τη ζεσταίνετε πάλι σε χαμηλή θερμοκρασία. Τη σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί ή προαιρετικά κρατάτε μερικές φέτες σοταρισμένων μανιταριών, γαρνίρετε τη σούπα σας με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

[*] Αν θέλετε πιο αραιή τη σούπα σας βάλτε 6 φλ. τσαγιού ζωμό κότας.

111

2 3 4

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Η τέλεια κρεμώδης μανιταρόσουπα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.