Γρήγορο και εύκολο λεμονάτο κοτόπουλο με ντοματίνια και σκόρδο

Γρήγορο και εύκολο λεμονάτο κοτόπουλο με ντοματίνια και σκόρδο

Πολύ εύκολο, για αρχάριους, πολύ γρήγορο πολύ πολύ νόστιμο αγαπημένο πιάτο με κοτόπουλο. Μια συνταγή για λεμονάτο κοτοπουλάκι στο φούρνο με ντοματίνια, σκόρδο, θυμάρι και κρασί.

Υλικά συνταγής

  • 2 στήθη κοτόπουλου, ή πόδια με τους μηρούς τους
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λεμονιού το ξύσμα και το χυμό
  • 2 ποτήρια ντοματίνια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 8 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τρίβετε το ξύσμα λεμονιού και αφήστε το στην άκρη.
  2. Σε ένα μέτρια ταψάκι τοποθετείτε  τα ντοματίνια, το σκόρδο, το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε ανάμεσα στα ντοματίνια και το κοτόπουλο, με τη πέτσα του προς τα επάνω, το αλατοπιπερώνετε και το περιχύνετε με τις 3 υπόλοιπες κ.σ. ελαιόλαδο.
  3. Βάζετε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 30 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα το κοτόπουλο χωρίς όμως να παραψηθεί και χάσει τους χυμούς του. Το βγάζετε από το φούρνο, το περιχύνετε το κρασί και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10 λ. [*]

[*] Ο χρόνος ψησίματος αυξομειώνεται ανάλογα με το μέρος του κοτόπουλου. Αν είναι στήθος θέλει πιο λίγο ψήσιμο για να μείνει ζουμερό και να μη χάσει τα υγρά του. Αν είναι πόδι με καπάκι χρειάζετε περισσότερο χρόνο.

dill-chicken-with-tomato-dill-relish



Sintayes.gr,

Συνταγή: Γρήγορο και εύκολο λεμονάτο κοτόπουλο με ντοματίνια και σκόρδο