Γόπες νοστιμότατες στο φούρνο

Γόπες νοστιμότατες στο φούρνο

Πεντανόστιμες γόπες με ντοματούλα, σκορδάκι και κρεμμύδι στο φούρνο. Μια απλή, εύκολη καιγρήγορη συνταγή για ένα ταπεινό, υγιεινό, οικονομικό και πεντανόστιμο ψάρι, τη γόπα, ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό γεύμα ή δείπνο. Η γόπα γίνεται εξαιρετική στο τηγάνι, αλλά εδώ σας δίνουμε μια συνταγή για να τις φτιάξετε στο φούρνο με το ίδιο εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Συνοδεύστε τες με βλίτα βραστά ή πατατοσαλάτα με ντοματίνια.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό γόπες, καθαρισμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Έχετε ζητήσει στον ιχθυοπώλη σας να καθαρίσει τις γόπες διαφορετικά τις καθαρίζετε εσείς. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σκόρδο με το μαϊντανό και το μισό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε καλά τα ψάρια, γεμίζετε με το μείγμα τις κοιλιές τους και τα αραδιάζετε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τις ντομάτες με το κρεμμύδι λίγο αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και περιχύνετε με τη «σάλτσα» τα ψάρια. Τα ψήνετε για 20-25 λ ή μέχρι να ροδίσουν, φροντίζοντας να μην τα παραψήσετε για να παραμείνουν ζουμερά.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γόπες νοστιμότατες στο φούρνο

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page