Γλυκό, σοκολατένιο ψωμί μπανάνας με ινδοκάρυδο

Γλυκό, σοκολατένιο ψωμί μπανάνας με ινδοκάρυδο

Ένα λαχταριστό γλυκό ψωμί σοκολάτας με μπανάνα και ινδοκάρυδο. Το απόλυτο γλυκό όπου οι πλούσιες μυρωδάτες γεύσεις της σοκολάτας, της μπανάνας και του ινδοκάρυδου αναμιγνύονται σε ένα τέλειο συνδυασμό γεύσεων που απογειώνουν τη γεύση μας. Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα γλυκό ψωμί για όλες τις ώρες, που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων. Αλείψτε το με πραλίνα φουντουκιού και απολαύστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 3 πολύ ώριμες μπανάνες
  • 125 γρ. βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού 
  • 1 αυγό 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ φλ. τσαγιού σκόνη κακάο 
  • ¾ φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 3 γεμάτες κ.σ. ινδοκάρυδο αποξηραμένο + επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε ένα μπολ τις μπανάνες και με ένα πιρούνι τις πολτοποιείτε σε πουρέ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάτε με σύρμα ή με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν πλήρως. Ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας και το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  2. Σε άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη κανέλα και το κακάο. Προσθέτετε στο μπολ και τη καστανή ζάχαρη και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά όλα τα στερεά υλικά. Σταδιακά, λίγο τη φορά, ρίχνετε το μείγμα αλευριού μέσα στο μπολ με το μείγμα μπανάνας βουτύρου ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματώνονται μετά από κάθε προσθήκη. 
  3. Τέλος προσθέτετε το ινδοκάρυδο και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζετε το ανακάτεμα, απαλά, με το κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα μακρόστενη φόρμα του κέικ ή αντίστοιχο τετράγωνο σκεύος ή στρογγυλό ταψί/φόρμα.
  4. Ρίχνετε μέσα το μείγμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45-50 λ περίπου, ανάλογα με το μέγεθος του σκεύους που χρησιμοποιήσατε και πάχος του γλυκού σας. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στο ταψί να σταθεί για ’10 λ” και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει το πασπαλίζετε με το επιπλέον ινδοκάρυδο και το σερβίρετε σκέτο ή αλειμμένο με πραλίνα φουντουκιού. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκό, σοκολατένιο ψωμί μπανάνας με ινδοκάρυδο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.