Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και Πτι Μπερ

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και Πτι Μπερ

Ένα ανέλπιστα εύκολο γλυκό ψυγείου, με 5 μόνο υλικά, εκ των οποίων το ένα από αυτό προαιρετικό, που θα σας γλυκάνει αλλά προπάντων θα σας δροσίσει τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Μια συνταγή με μπισκότα, τυρί κρέμα, καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, αφράτη συνταγή και απερίγραπτη γεύση. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 600 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, εμπορίου ή δείτε συνταγή εδώ
  • 500 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ με κακάο
  • 200 ml γάλα φρέσκο (προαιρετικά)
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά, κρύα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το μαλακό τυρί κρέμα και το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά.
  2. Βουτάτε τα μπισκότα, ένα ένα, στο φρέσκο γάλα (προαιρετικά) και τα στρώνετε στη βάση ενός ταψιού 20×30 εκ., φροντίζοντας να καλυφθεί εντελώς ο πάτος (αν χρειαστεί σπάτε μερικά για να καλύψετε τυχόν κενά).
  3. Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε ισομερώς την μισή κρέμα καραμέλας. Μετά επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά με στρώση από μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα καραμέλας. 
  4. Τέλος πάνω από την δεύτερη στρώση κρέμας τοποθετείτε ξανά μπισκότα, βουτηγμένα σε γάλα, καλύπτοντας καλά όλη την επιφάνεια. 
  5. Σε ένα καθαρό μπολ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε με καθαρό μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Ψιλο-τρίβετε μέσα στη σαντιγί τα υπόλοιπα μπισκότα και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν.
  6. Απλώνετε το μείγμα σαντιγί πάνω από την τελευταία στρώση με μπισκότα και τοποθετείτε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε.

Μια συνταγή του Δ. Μιχαηλίδη από εδώ



Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και Πτι Μπερ