Γλυκό ψυγείου με φράουλες

Γλυκό ψυγείου με φράουλες

Ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο, δροσερό και ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με μπισκότα, αφράτη βελούδινη κρέμα με λευκή σοκολάτα, καλυμμένο με ένα εξαιρετικό topping με φράουλες. Μια συνταγή για ένα γλύκισμα που θα μείνει αξέχαστο σε όποιον το γευτεί. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για την κρέμα
  • 30 γρ. (4 κ.σ.) κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 750 γρ. (3 κούπες) γάλα
  • 100 γρ. (1/2 κούπα) ζάχαρη
  • 5 γρ. (1 κ.γ.) εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας, ψιλοκομμένη
  • 15 γρ. (1 κ.σ.) βούτυρο, κρύο
  • Για το topping φράουλας και τη σύνθεση
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 50 γρ.  ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 500 γρ. (1 κεσεδάκι) φράουλες
  • 225 γρ. (1 πακέτο) μπισκότα Πτι Μπερ
  • λίγο γάλα για το μούλιασμα των μπισκότων
  • 250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για την κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα εκτός φωτιάς ρίχνετε το κορν φλάουρ και το αλάτι και προσθέτετε, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα αυγοδάρτη, το παγωμένο γάλα. Αφού βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ‘σβόλοι΄ τοποθετείτε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία (5-6).
  2. Προσθέτετε τη ζάχαρη, και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε συνεχώς υπολογίζοντας ότι από τη στιγμή που πάρουν βράση θα συνεχίσετε το βράσιμο ανακατεύοντας για περίπου 3-4 λ ή μέχρι να έχετε μια αρκετά πηχτή κρέμα.
  3. Αποσύρετε τη κρέμα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τη λευκή κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως και η σοκολάτα και το βούτυρο. Μετά σκεπάζετε την κρέμα με μια μεμβράνη, έτσι ώστε η μεμβράνη να εφάπτεται με την κρέμα, και αφήνετε να κρυώσει ιδανικά στο ψυγείο.
  4. Για το topping φράουλας και τη σύνθεση: Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε πάγο και νερό και βυθίζετε τα φύλλα ζελατίνης. Σε μια μέτρια κατσαρολίτσα ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνετε να πάρουν βράση.
  5. Βάζετε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ, προσθέτετε και το ελαφρύ σιρόπι ζάχαρη & νερό) και τα πολτοποιείτε πολύ καλά. Μετά ρίχνετε το 1/3 της ποσότητας από τις πολτοποιημένες φράουλες πίσω στην κατσαρολίτα που βράσατε το σιρόπι και τις αφήνετε να πάρουν 1 βράση.
  6. Στη συνέχεια το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε, αφού στίψετε πολύ καλά, τις μουλιασμένες ζελατίνες και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα με τις ζελατίνες στο υπόλοιπο μείγμα φράουλας, που δεν χρησιμοποιήσατε και ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε το έτοιμο μείγμα στην άκρη να κρυώσει καλά. [*]
  7. Για την σύνθεση: Μουλιάζετε ελαφρώς τα μπισκότα σε λίγο γάλα και τα στρώνετε στη βάση ενός μέτριου πυρέξ σε 2 στρώσεις. Αν χρειαστεί σπάτε τα μπισκότα σε μικρότερα κομμάτια προκειμένου να καλύψετε τα κενά που δημιουργούνται.
  8. Χτυπάτε με το μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Προσθέτετε στην σαντιγί την κρέμα, που πλέον έχει κρυώσει, και με μια μαρίζ ανακατεύετε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Στρώνετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και ισιώνετε την επιφάνειά της.
  9. Τέλος απλώνετε πάνω από την κρέμα το topping φράουλας, που έχει και αυτό κρυώσει καλά, και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες μέχρι να “δέσει” και σταθεροποιηθεί καλά. Προαιρετικά το σερβίρετε γαρνιρισμένο με φρέσκες φράουλες.

[*] Το ανακάτεμα σ’ αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό έτσι ώστε η ζελατίνη να ανακατευτεί καλά με όλο το μείγμα.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με φράουλες