Γλυκό ψυγείου με φιστίκια Αιγίνης με 3 μόνο υλικά

Γλυκό ψυγείου με φιστίκια Αιγίνης με 3 μόνο υλικά

Υπέροχο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά, πεντανόστιμο στη γεύση και υφή του, πανεύκολο στη παρασκευή του. Μια συνταγή για ένα γλύκισμα όπου η λευκή σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα, συνδυάζονται απόλυτα με τα φιστίκια Αιγίνης και σίγουρα θα απολαύσει όποιον τα δοκιμάσει!

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. λευκή κουβερτούρα που λιώνει εύκολα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 160 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα 
  • 3/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά και φροντίζοντας το νερό στη κατσαρόλα που πρέπει να σιγοβράζει, σε χαμηλή φωτιά, να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα.
  2. Σημείωση: Σε περίπτωση που που θέλετε το εκχύλισμα βανίλιας θα το βάλετε αφού το αποσύρετε από το μπεν μαρί, θα ανακατέψετε καλά και θα το αφήσετε να χλιαρίνει.
  3. Όταν λιώσει τελείως η σοκολάτα αποσύρετε το μείγμα από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη για περίπου 10-12 λ να χλιαρίνει αρκετά χωρίς όμως να πήξει. Εν τω μεταξύ χοντροκόβετε τα φιστίκια Αιγίνης με ένα μαχαίρι ή σε μπλέντερ για ελάχιστα δευτερόλεπτα. 
  4. Προσθέτετε τα φιστίκια μέσα στο μείγμα, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν ομοιόμορφα και αδειάζετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμο ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Το βάζετε στο ψυγείο για 2,5-3 περίπου ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Στη 1 ώρα ψύξης περίπου, το βγάζετε από το ψυγείο και το κόβετε σε κύβους. Μην το αφήσετε για αργότερα γιατί θα σφίξει πολύ και θα σας είναι δύσκολο να το κόψετε.
  5. Πριν το σερβίρετε βγάζετε όσα κομμάτια θέλετε 10-15 λ νωρίτερα από το ψυγείο για να μαλακώσουν ελαφρώς. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από την εποχή που θα το σερβίρετε και τη θερμοκρασία δωματίου σας.

Tip: Προαιρετικά, για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, μπορείτε να προσθέσετε 1-3 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τις σταγόνες θα τις βάλετε σταδιακά, 1 σταγόνα τη φορά και θα ανακατεύετε πριν βάλετε τη 2η κ.λ.π. μέχρι να πετύχετε το χρώμα αρεσκείας σας. Σημειώστε ότι θα τις ρίξετε στο μείγμα , όταν αυτό χλιαρίνει και πριν προσθέσετε τα φιστίκια. 

Βασική ιδέα και Photo 1 από εδώ Photo 2 από εδώ



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με φιστίκια Αιγίνης με 3 μόνο υλικά

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page