Γλυκόξινα σουβλάκια κοτόπουλου

Γλυκόξινα σουβλάκια κοτόπουλου

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους πιάτο. Μαριναρισμένα σε γλυκόξινη μαρινάδα σουβλάκια κοτόπουλου που θα σας εντυπωσιάσουν με την υπέροχη, ιδιαίτερη γεύση τους.

Υλικά συνταγής

  • 4 στήθη κοτόπουλου ολόκληρα
  • 1 πράσινη και 1 κόκκινη στρογγυλή πιπεριά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο κάθετα στα τέσσερα
  • 1/3 φλ.τσ. σάλτσα σόγιας
  • 1/2 φλ.τσ. χυμό ανανά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ [προαιρετικά]
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 
  • 3 κ.σ. σπορέλαιο
  • αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Φτιάχνουμε μια μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά εκτός από πιπεριές και κρεμμύδι.
  2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους 2Χ2 ανάλογους με τα άτομα και βάζουμε στη μαρινάδα για 1-2 ώρες τουλάχιστον.
  3. Κόβουμε τις πιπεριές στα 4. Περνάμε το κρέας σε ξύλινα σουβλάκια (μουλιασμένα προηγουμένως σε νερό) εναλλάξ με κομμάτια πιπεριάς και κρεμμυδιού. Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές και “βουρτσίζοντας” με πινέλο κατά διαστήματα με τη μαρινάδα. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι απλό ή μπασμάτι ή σαλάτα ή πατάτες τηγανιτές.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκόξινα σουβλάκια κοτόπουλου