Γλυκός … πειρασμός … με oreo

Γλυκός … πειρασμός … με oreo

Ένας πραγματικά υπέροχος, γλυκός πειρασμός που δεν μπορείς να αντισταθείς. Μια πολύ εύκολη συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ), για ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου για όλες τις ώρες που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 36 μπισκότα Oreo
  • 6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • Για τη γέμιση:
  • 400 γρ. μαλακό τυρί κρέμα 
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα,  χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
  • 3 φακελάκια Άνθος Αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα
  • γάλα για τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας του ΄Ανθος Αραβοσίτου + 2 κ.σ. γάλα επιπλέον
  • 1 φλ. τσαγιού μικρές σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα όρεο στο multi. Βάζετε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ διαστάσεων 23×33 εκ. Μεταφέρετε το μείγμα στη βάση του ταψιού, το απλώνετε, το πιέζετε και ισιώνετε σε όλη τη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
  2. Για τη γέμιση: Χτυπάτε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τις 2 κ.σ. κρύο γάλα και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε 1½ φλ. τσαγιού σαντιγί στη γέμιση και την ανακατεύετε καλά με μαρίζ να ενσωματωθεί πλήρως. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου και το βάζετε πάλι στο ψυγείο να κρυώνει.
  3. Φτιάχνετε τη κρέμα στιγμής σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις πήξει την απλώνετε ισομερώς πάνω από τη κρέμα τυριού-σαντιγί με μια μαρίζ, και βάζετε το πυρέξ πάλι στο ψυγείο για 10-15 λ ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
  4. Τέλος απλώνετε από πάνω με κουτάλι ή κορνέ την υπόλοιπη σαντιγί και πασπαλίζετε με τις σταγόνες σοκολάτας. Το βάζετε και πάλι στο ψυγείο και μόλις “σταθεροποιηθεί” σερβίρετε και το απολαμβάνετε.

chocolate-lasagna-3