Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο, σοκολάτα γάλακτος και όρεο

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο, σοκολάτα γάλακτος και όρεο

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, σοκολάτα γάλακτος και μπισκότα όρεο. Μια εύκολη συνταγή από το taste.com.au για να φτιάξετε 64 λαχταριστές μπουκίτσες με ακαταμάχητη γεύση, πανεύκολες στη παρασκευή τους, με 6 μόνο υλικά, για παιδικά πάρτυ αλλά και για όλες τις περιστάσεις. Απολαύστε τες… 

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης ή μέλι
  • 125 γρ. βούτυρο κρύο, ψιλοκομμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 75 γρ. μπισκότα όρεο, κομμένα σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλείφετε με βούτυρο ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και βάθος 4 εκ. και το στρώνετε με 2 λαδόκολλες (σταυρωτά) που φροντίζετε να προεξέχουν από τα τοιχώματα 2 εκ. περίπου για να τα ξεφορμάρετε εύκολα. 
  2. Σε μια κατσαρολίτσα, τοποθετείτε το ζαχαρούχο γάλα, τη καστανή ζάχαρη το σιρόπι γλυκόζης ή μέλι και το βούτυρο και τα ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα, σε χαμηλή φωτιά για 10 λ ή μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και έχετε ένα λείο γυαλιστερό μείγμα. 
  3. Δυναμώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε το μείγμα, ανακατεύοντας διαρκώς, για 7-8 λ ακόμα ή μέχρι να πήξει το μείγμα και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνετε αμέσως μέσα τη σοκολάτα και τα μπισκότα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί πλήρως η σοκολάτα. 
  4. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του και το αφήνετε στην άκρη για 30 λ να μισο-κρυώσει. Σκεπάζετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Στη συνέχεια, το ξεφορμάρετε το κόβετε σε 64 κομμάτια των 2,5 εκ. το καθένα και σερβίρετε. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο, σοκολάτα γάλακτος και όρεο