Γλυκό ψυγείου με maltesers και σοκολάτα γάλακτος

Γλυκό ψυγείου με maltesers και σοκολάτα γάλακτος

Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με maltesers και σοκολάτα γάλακτος. Ένα γλύκισμα για όλη την οικογένεια, όλες τις ώρες που σίγουρα θα σας γίνει μια γλυκιά συνήθεια.

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 100 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για άλειμμα του ταψιού
  • 2 κ.σ. golden syrup [*]
  • 135 γρ. μπισκότα digestive
  • 135 γρ. σοκολατάκια maltesers
  • Για την επικάλυψη:
  • 300 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 35 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.γ. golden syrup

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με χαρτί ψησίματος και το αφήνετε στην άκρη. Βάζετε σε μεγάλο, μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ τα κομματάκια σοκολάτας, το βούτυρο και το golden syrup και το λιώνετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Βάζετε τα μπισκότα digestive και 35 γρ. από τα maltesers σε μια σακούλα [poly pag] που κλείνει αεροστεγώς και τα συνθλίβετε με ένα πλάστη σε πολύ μικρά κομματάκια. [Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε το multi]. Προσθέτετε στη σακούλα και τα υπόλοιπα 100 γρ. ολόκληρα maltesers και ανακατεύετε με το μείγμα μπισκότων υπόλοιπων Maltesers.
  3. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί. Πατήστε το ελαφρώς στην επιφάνεια για να γίνει όσο το δυνατόν πιο λείο. 
  4. Για την επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Στρώνετε το μείγμα με μια μαρίζ πάνω από το βάση του γλυκού σας. Καλύπτετε το ταψάκι με μεμβράνη και το αφήνετε για 1-2 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει καλά. Το κόβετε σε κομματάκια και σερβίρετε. 

Βασική ιδέα Πηγή

[*] Το golden syrup πωλείται σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ και στις κάβες. Το “χρυσό σιρόπι” είναι ένα ελαφρύ σιρόπι, παχύ, χρώματος πορτοκαλί, σιρόπι ζάχαρης που γίνεται κατά τη διαδικασία της διύλισης ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο ή ζαχαρότευτλα.

Χρησιμοποιείται σε μια ποικιλία συνταγών φαγητών και γλυκών. Έχει μια εμφάνιση παρόμοια με το μέλι, πιο οικονομικό από το μέλι με μια πλούσια, ξεχωριστή γεύση.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με maltesers και σοκολάτα γάλακτος

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.