Γλυκό ψυγείου με φράουλες και Nutella χωρίς ψήσιμο

Γλυκό ψυγείου με φράουλες και Nutella χωρίς ψήσιμο

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με φράουλες και Νουτέλα ή Μερέντα χωρίς ψήσιμο. Εύκολο στη παρασκευή του λαχταριστό στη θέα του και πεντανόστιμο στη γεύση του. Απολαύστε το.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό φρέσκες φράουλες (400 γρ. σε λεπτές φέτες + 15 φράουλες ολόκληρες)
  • 18-20 μπισκότα σαβαγιάρ μεγάλα
  • 220 γρ. τυρί κρέμα τύπου Μασκαρπόνε ή Philadelhia
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλ. τσαγιού Nutella ή Μερέντα
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού 
  • 3 κ.σ. λικέρ επιλογής σας (προαιρετικά)
  • 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα φουντούκια (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε καλά με μεμβράνη ή με χαρτί ψησίματος, μια φόρμα του κέϊκ, διαστάσεων 22 Χ 12 εκ. Φροντίστε η μεμβράνη ή το χαρτί ψησίματος να προεξέχει περιμετρικά, πάνω από τα τοιχώματα της φόρμας για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό.
  2. Στρώνετε τα 9 σαβαγιάρ στη βάση της φόρμας ένα δίπλα στο άλλο. Αν απαιτηθεί κόβετε ή προσθέτετε λίγο μπισκότο, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας και των μπισκότων σας, ώστε να καλύπτεται καλά η βάση.
  3. Σε ένα μπολ βάζετε το χυμό πορτοκαλιού και το λικέρ και ανακατεύετε. Με ένα πινέλο, βουρτσίζετε “ταμποναριστά” με το χυμό πορτοκαλιού τα μπισκότα φροντίζοντας να καλυφθούν καλά όλα τα σαβαγιάρ με αρκετό χυμό.
  4. Βάζετε τη κρέμα γάλακτος σε μεγάλο μπολ και τη χτυπάτε σε ελαφριά σαντιγί. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχετε μια αφράτη κρέμα τυριού σαντιγί. Στρώνετε με μια σπάτουλα στη φόρμα, το μισό μείγμα τυριού, πάνω από τα σαβαγιάρ και ισιώνετε την επιφάνεια.
  5. Βάζετε τη νουτέλα ή μερέντα για 15-17 περίπου δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμμάτων να μισολιώσει. Απλώνετε τη μισή νουτέλα πάνω από τη κρέμα τυριού. Πασπαλίζετε τη νουτέλα με τα μισά θρυμματισμένα φουντούκια. Στρώνετε από πάνω τις μισές φέτες φράουλας, φροντίζοντας να είναι σε σειρά η μια σειρά δίπλα στην άλλη, με τη φορά των σαβαγιάρ.
  6. Στρώνετε από πάνω μια δεύτερη σειρά σαβαγιάρ και βουρτσίζετε με πινέλο, με αρκετό χυμό πορτοκαλιού [λικέρ προαιρετικά] ώστε να εμποτιστούν καλά. Στρώνετε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα τυριού, τις υπόλοιπες φέτες φράουλας και τελειώνετε με την υπόλοιπη μισή νουτέλα. Πασπαλίζετε από πάνω με τα υπόλοιπα θρυμματισμένα φουντούκια και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 1 περίπου ώρα.
  7. Μόλις κρυώσει ξεφορμάρετε το γλυκό και το βάζετε σε πιατέλα. Γαρνίρετε με τις φρέσκες φράουλες στη φορά των σαβαγιάρ για να κόβονται εύκολα οι φέτες [βλέπε φωτό]. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

strawberry-nutella-tiramisu-2

Βασική ιδέα από Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με φράουλες και Nutella χωρίς ψήσιμο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.