Γλυκό ψυγείου με κρέμα λευκής σοκολάτας, σαβαγιάρ και σμέουρα

Γλυκό ψυγείου με κρέμα λευκής σοκολάτας, σαβαγιάρ και σμέουρα

Υπέροχο γλυκό ψυγείου με κρέμα λευκής σοκολάτας και μαλακού τυριού, στρώσεις σαβαγιάρ, γαρνιρισμένο με σμέουρα, περιχυμένο με λιωμένη μαρμελάδα, σε έναν φανταστικό συνδυασμό γεύσεων. Μια μπελαλίδικη συνταγή που απαιτεί χρόνο και ικανότητα αλλά το σίγουρο είναι ότι αξίζει το κόπο να το δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. σμέουρα κατεψυγμένα 
  • 180 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σκόνη, κοσκινισμένο
  • 2 φλ. τσαγιού βραστό νερό
  • 250 γρ. τυρί μαλακό τύπου Philadelphia ή μασκαρπόνε
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36% λιπαρά
  • 3 αυγά
  • 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 380 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ 
  • 1 φλ. τσαγιού μαρμελάδα βατόμουρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε τα κατεψυγμένα βατόμουρα σε μεγάλο πιάτο καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αφήνετε μέχρι να αποψυχθούν. 
  2. Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί  και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. (Μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα και στο φούρνο μικροκυμάτων αν είστε εξοικειωμένοι). Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
  3. Σε ένα πυρίμαχο μπολ κοσκινίζετε το κακάο,  ρίχνετε τα 2 φλ. τσαγιού βραστό νερό και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το κακάο. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει για 10 λ.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς. Σε άλλο μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτετε και την ελαφρώς χτυπημένη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ ή μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και πήξει το μείγμα. Προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Βράζετε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό πάνω από τη μέση της κατσαρόλας νερό. Μόλις κοχλάσει, βάζετε τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη σε μικρότερη κατσαρόλα ή σε μεταλλικό μπολ και τα βάζετε μπεν μαρί στη μεγάλη κατσαρόλα (να ακουμπάνε στο βραστό νερό μέχρι τη μέση). Αμέσως τα χτυπάτε, μέσα μπεν μαρί, με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα παχύ κρεμώδες μείγμα ενώ συγχρόνως θα ψήνετε το αυγό. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  6. Μόλις κρυώσει το προσθέτετε, σε 2 παρτίδες, στο μείγμα κρέμας τυριού-λευκής σοκολάτας και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. 
  7. Βουτάτε ένα ένα, τα μισά σαβαγιάρ, στο μείγμα κακάο, για 2-3 δευτερόλεπτα και τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο βάσης 21,5 εκ. x 29 εκ. περίπου και βάθους 7 εκ. Ρίχνετε από πάνω το μισό μείγμα κρέμας και πάνω από τη κρέμα πασπαλίζετε τα μισά αποψυγμένα σμέουρα.
  8. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία βουτήγματος στο κακάο των υπόλοιπων μισών σαβαγιάρ και τα τοποθετείτε πάνω από τα σμέουρα πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο μείγμα. Στρώνετε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε το γλυκό σας στο ψυγείο για ένα βράδυ. Αφήνετε τα υπόλοιπα αποψυγμένα σμέουρα σε μπολ στο ψυγείο.
  9. Τοποθετείτε τη μαρμελάδα με 2 κ.σ. νερό, σε πυρίμαχο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και τη ζεσταίνετε για 30 δευτερόλεπτα. Τη βγάζετε, την ανακατεύετε και τη ξαναβάζετε στο φούρνο μικροκυμμάτων για ακόμα 20-30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να γίνει ρευστή. 
  10. Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο, πασπαλίζετε τη κρέμα με τα υπόλοιπα σμέουρα και τα περιχύνετε με τη λιωμένη μαρμελάδα. Σερβίρετε αμέσως και απολαμβάνετε ένα ιδιαίτερο, υπέροχο γλύκισμα.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με κρέμα λευκής σοκολάτας, σαβαγιάρ και σμέουρα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.