Γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση και κρέμα με 2 σοκολάτες

Γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση και κρέμα με 2 σοκολάτες

Ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με τραγανή μπισκοτένια βάση με αφράτη σοκολατένια κρέμα με 2  ειδών σοκολάτες. Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα λαχταριστό γλυκό σοκολάτας που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. μπισκότα βουτύρου επιλογής σας
  • 1 κοφτή κ.σ. μέλι
  • Για τη γέμιση:
  • 100 γρ. μαύρη κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομματάκια
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% κρύα
  • επιπλέον σαντιγί για διακόσμηση και φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς ή τρούρφα σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε, σε σκόνη τα μπισκότα σε ένα multi και τα μεταφέρετε σε μπολ. Λιώνετε το βούτυρο μαζί με το μέλι σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύοντας διαρκώς, το ρίχνετε στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  2. Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 12×36 εκ. ή μια στρογγυλή φόρμα 23 ή 24 εκ. με αποσπώμενη βάση και στρώνετε τη βάση τους με χαρτί ψησίματος ή τα καλύπτετε καλά μια μεμβράνη, στη βάση και στα τοιχώματα περιμετρικά, αφήνοντας να προεξέχει της φόρμας ώστε να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας. 
  3. Ρίχνετε το μείγμα μπισκότων στη φόρμα και το στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το με τα χέρια σας, στη βάση και τα τοιχώματα της φόρμας. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να φτιάξετε τη κρέμα.
  4. Για τη κρέμα γέμισης: Κόβετε τις σοκολάτες σε κομματάκια, τις βάζετε σε μεγάλο μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ μαζί με το 1 κ.γ. βούτυρο και τις λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά και προσέχοντας να μην ακουμπά το μπολ με τις σοκολάτες στο νερό της κατσαρόλας που πρέπει να σιγοβράζει. Προσθέτετε τη βανίλια και τη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη, ανακατεύετε καλά, αποσύρετε αποσύρετε το μπολ από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να χλιαρίνει ελαφρώς.
  5. Χτυπάτε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί δηλ. μέχρι να κάνει κορυφές και να “στέκεται”. Την προσθέτετε στο μείγμα της σοκολατένιας κρέμας, σταδιακά, ανακατεύοντας με σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσει μέχρι να ενσωματώνετε μετά από κάθε προσθήκη. 
  6. Αδειάζετε το μείγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ιδανικά για ένα βράδυ να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί. Γαρνίρετε με σαντιγί με φρούτα εποχής, ή ψιλοκομένους ξηρούς καρπούς ή τρούφα σοκολάτας και σερβίρετε



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση και κρέμα με 2 σοκολάτες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.