Γλυκό με στρώσεις μπισκότου, ινδοκάρυδου, κρέμας & σοκολάτας

Γλυκό με στρώσεις μπισκότου, ινδοκάρυδου, κρέμας & σοκολάτας

Το γλυκό του παραδείσου… Μια μπουκιά του σε στέλνει σε γευστικό παράδεισο… Μια συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα με στρώσεις μπισκότου, καρυδιών, ινδοκάρυδου, γέμιση κρέμας και επικάλυψη σοκολάτας που θα σας γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 1 3/4 φλ. θρυμματισμένα στο multi μπισκότα Digestive
  • 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • Για τη γέμιση:
  • 60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. κάσταρντ σκόνη [custard powder] [*]
  • 2 κ.σ. βραστό νερό
  • Για την επικάλυψη:
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας 
  • 60 γρ. βούτυρο [μαργαρίνη με ελαιόλαδο]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε και στρώνετε χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων 18 x 28 εκ. Φροντίζετε το χαρτί ψησίματος να προεξέχει περιμετρικά, πάνω από τα τοιχώματα, για να μπορέσετε να το ξεφορμάρετε εύκολα.
  2. Για τη βάση: Βάζετε σε χαμηλή φωτιά, σε κατσαρολίτσα το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κακάο και τα σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να συνδυαστούν τα υλικά. Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από το μάτι, χωρίς να σβήσετε τη φωτιά, προσθέτετε τη βανίλια και το χτυπημένο αυγό χτυπώντας το γρήγορα και ζωηρά να ενσωματωθεί.
  3. Ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο ανακατεύοντας διαρκώς για 1 ακόμα λ. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  4. Τοποθετείτε σε μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, τα ψιλοκομμένα καρύδια και το ινδοκάρυδο, τα ανακατεύετε και τα προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα λιωμένου βουτύρου. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και ρίχνετε το μείγμα στο ταψί. Ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
  5. Για τη γέμιση: Χτυπάτε καλά στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και “ασπρίσει”. Σε μπολ κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη και τη κασταρντ πάουντερ και τις ανακατεύετε να αναμειχθούν. Ρίχνετε το μείγμα σκόνης σταδιακά στο μίξερ με το βούτυρο μαζί με το καυτό νερό συνεχίζοντας το χτύπημα, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε τη κρέμα πάνω στη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το ταψί πάλι στο ψυγείο να κρυώνει.
  6. Για την επικάλυψη: Όταν κρυώσει και σταθεροποιηθεί η κρέμα, φτιάχνετε την επικάλυψη. Σε μικρή κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά, βάζετε τα κομματάκια κουβερτούρα και το βούτυρο και τα σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια σοκολατένια κρέμα.
  7. Απλώνετε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από τη κρέμα και ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο νακρυώσει. Μόλις κρυώσει το κόβετε σε 20-24 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε και σερβίρετε. 

[*] Custard Powder: Θα τη βρείτε με την ονομασία “Κούστερ πάουντερ” σε όλα τα σούπερ μάρκετς [εγώ βρήκα του “Γιώτη”]

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκό με στρώσεις μπισκότου, ινδοκάρυδου, κρέμας & σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.