Γλυκό κουταλιού φράουλα

Γλυκό κουταλιού φράουλα

Μια εύκολη συνταγή για ένα από τα πατροπαράδοτα γλυκά κουταλιού. Γλυκό κουταλιού φράουλα. Η υπέροχη γεύση της το κάνει ένα από τα αγαπημένα γλυκά κουταλιού που μπορείτε να το απολαύσετε ως έχει με το καφεδάκι σας, ή να συνοδεύσετε το γιαούρτι και το παγωτό σας αλλά και για γαρνίρισμα στο γλυκά σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φράουλες γερές
  • 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 1 φλ. του καφέ κονιάκ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφαιρείτε το κοτσανάκι από τις φράουλες και τις πλένετε. Τις βάζετε σε λεκάνη, προσθέτετε τη ζάχαρη και το κονιάκ. Τις ανακατεύετε με προσοχή για να μη λιώσουν, σκεπάζετε καλά τη λεκάνη με μεμβράνη και τις αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες να βγάλουν οι φράουλες τα υγρά τους.
  2. Τις μεταφέρετε σε κατσαρόλα και τις βράζετε σε σιγανή φωτιά για 5 λ. και τις ξαφρίζετε αν απαιτείται. Τις αφήνετε στη κατσαρόλα για μερικές ώρες μέχρι να κρυώσουν τελείως.
  3. Αφού κρυώσει,  σουρώνετε τις φράουλες και βράζετε το σουρωμένο σιρόπι στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει.[*]. Όταν δέσει, ξαναρίχνετε μέσα τις φράουλες και αφήνετε το γλυκό να βράσει για 4-5 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμο. 

[*] Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε να τις σουρώσετε, βγάζετε τις φράουλες με τρυπητή κουτάλα και αφήνετε το σιρόπι να δέσει. 

Σημείωση

Για να είστε έτοιμοι ότι το σιρόπι έχει δέσει κάντε το εξής πείραμα: Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Βγάζετε από τη κατσαρόλα 1 κ.σ. από το σιρόπι που βράζει και το ρίχνετε σε ένα μικρό πιατάκι. Το αφήνετε να κρυώσει για 2-3 λ και να έχει θερμοκρασία δωματίου. “Σηκώνετε” το σιρόπι από το πιάτο με το κουτάλι. Αν το πάχος του είναι πολύ λεπτό και ρέει τότε το βράζετε για 3 λ ακόμα και ξαναδοκιμάζετε.Αν είναι πολύ παχύ και πηχτό προσθέτετε 1/4 φλ. τσαγιού νερό και αφήνετε το σιρόπι να σιγοβράσει για 3-4 λ και ξαναδοκιμάζετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκό κουταλιού φράουλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.