
Γλυκό κουταλιού φράουλα
Ένα από τα πολλά πατροπαράδοτα γλυκά κουταλιού. Υπέροχο γλυκό κουταλιού φράουλα. Η υπέροχη γεύση της το κάνει ένα από τα αγαπημένα γλυκά κουταλιού που μπορείτε να το απολαύσετε ως έχει με το καφεδάκι σας, ή να συνοδεύσετε το γιαούρτι και το παγωτό σας αλλά και για γαρνίρισμα στο γλυκά σας. Μια εύκολη συνταγή της Χρ. Παραδείση, απλό στη παρασκευή του για ένα γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε.
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
[*] Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε να τις σουρώσετε, βγάζετε τις φράουλες με τρυπητή κουτάλα και αφήνετε το σιρόπι να δέσει.
[**] Για να είστε έτοιμοι ότι το σιρόπι έχει δέσει κάντε το εξής πείραμα: Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Βγάζετε από τη κατσαρόλα 1 κ.σ. από το σιρόπι που βράζει και το ρίχνετε σε ένα μικρό πιατάκι. Το αφήνετε να κρυώσει για 2-3 λ και να έχει θερμοκρασία δωματίου. “Σηκώνετε” το σιρόπι από το πιάτο με το κουτάλι. Αν το πάχος του είναι πολύ λεπτό και ρέει τότε το βράζετε για 3 λ ακόμα και ξαναδοκιμάζετε.Αν είναι πολύ παχύ και πηχτό προσθέτετε 1/4 φλ. τσαγιού νερό και αφήνετε το σιρόπι να σιγοβράσει για 3-4 λ και ξαναδοκιμάζετε.
Σημείωση: Για να διατηρήσετε το γλυκό σας για αρκετό καιρό το βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα. Δείτε τη διαδικασία εδώ.
Sintayes.gr,